Dogadjaji Tribine

Fabrika: Veče posvećeno Margiti Stefanović

Veče posvećeno Margiti Stefanović klavijaturistkinji sastava Ekatarina velika i poznatoj muzičarki održaće se u SKCNS Fabrici u četvrtak 31. marta u 19 sati. Ulaz na događaj moguć je uz besplatnu pozivnicu koja se može preuzeti u CD Šopu Mungos.

margita-stefanovic1

Sastav IQV, koji je poznat po vernom izvođenju i interpretaciji pesama sastava Ekatarina velika sa kojim je stvarala Margita Stefanović, te večeri će napraviti presek komozicija tog kultnog benda. U okviru Večeri posvećenoj Margiti Stefanović prodavaće se knjiga Lidije Nikolić “Osećanja. O. Sećanja” po promotivnoj ceni, a autorka je za potrebe događaja Studentskom kulturnom centru Novog Sada ustupila i audio-video materijal iz istoimene monodrame.

OsecanjaMeđu video ilustracijama Maginog života, posetioci će moći da vide uvodnu sekvencu filma “Dok su obale u svađi vode će mirno proticati” Marka Stoimenova i Margite Stefanović iz 2000. godine, fotografije iz albuma Lidije Nikolić, Margite Stefanović i Srđana Vejvode, kao i ilustracije, crteže i rukopis iz dnevnika Margite Stefanović.

Muzičke ilustracije predstaviće tri etape života Margite Stefanović – pijanistička, EKV, horsko pevanje. Prvo će čuti Hendlov Koncert za klavir i orkestar (I stav) u izvođenju Margite Stefanović, učenice 2. godine Niže muzičke škole “Josip Slavenski” sniman 6. juna 1969. godine kada je Margita imala deset godina. Nakon toga, na programu je “Anestezija”, a na kraju “Molitva prolija” Kastorskog u izvođenju hora Crkve Pokrova Presvete Bogorodice u kome je pevala Margita Stefanović.

Pogledajte gde možete čuti bend “Štikle & Vikleri”

 

16 Shares
Share via
Copy link