Exit_main_stage
Exitfest.org
Vesti Novi Sad

Exit, dan drugi

I drugi dan Exita obeležila je sjajna atmosfera u centru grada, na keju, preko mosta, na Tvrđavi i svim binama. Na ulazu je kao i uvek već od 19 časova bila gužva, a u Novi Sad pristiže sve više posetilaca iz cele zemlje i inostranstva.

Na glavnoj bini, sa malim zakašnjenjem, nastupio je jedan od najznajčajnijih hard rok i hevi metal bendova svih vremena, Motorhead. Momci iz benda su trenutno na svetskoj turneji povodom 40 godina postojanja, a ovog leta rešili su da svrate i na Exit. Frontmen i autor pesama Lemmy Kilmister podigao je masu na noge sa prvim taktovima čuvenih hitova ‘Ace of Spades’, ‘Rock Out’, ‘Killed By Death’, ‘Overkill’. Njihova numera ‘Heartbreaker’ sa poslednjeg albuma ‘Aftershock’ nedavno je nominovana za Grammy nagradu. Lemmy je sjajan koncert otpočeo rečenicom: “Mi smo Motörhead. Mi sviramo rokenrol!”

Motorhead_687x444

Usledila su dva sata odlične muzike, a nakon njih na glavnu binu se popeo Tom Odell, jedna od najvećih muzičkih senzacija nove generacije i nagrađivani britanski kantautor. Hard rok zamenjen je romanitčnim stihovima, a publika je oduševljeno prihvatila novi ritam.

Na Dance areni po prvi put nastupio je Hardwell koji je na programu bio oko 2 sata posle ponoći. On je trenutno na svetskoj turneji gde promoviše album „United We Are“. Ovaj momak iz Holandije, zabavljao je publiku na tvrđavi skoro dva sata svojim popularnim remiksima, ali i autorskim hitovima poput „Spaceman“, „Countdown“, „Jumper“, „Apollo“ i mnogim drugim. Hardwell već drugu godinu zaredom drži apsolutno prvo mesto na Top 100 svetskoj DJ rang listi, a ujedno je najmlađi kojem je to pošlo za rukom. Publika na Dance areni oduševljeno je ispratila svaki pokret vrhunskog DJ-a, a nakon njegovog nastupa usledili su miksevi Olivera Heldensa.

hardwell_687x458

Na Fusion Stage nastupao je Marčelo, Brkovi i Eyesburn, na Explosive stage posetioci su slušali Terror, a zanimljivo je bilo i na Latino bini gde su svi mogli da nauče salsu, zumbu i plešu do ranih jutarnjih časova i prvih zraka sunca.

Danas je po mnogima najbitniji dan, i očekuje se najveći broj posetilaca. Velike zvezde poput Johna Newmana, Manu Chao, Martina Garixa i Marka Nastića sigurno će ispuniti očekivanja i dobro zabaviti sve one koji se danas zapute na Petrovaradinsku tvrđavu.

 

 

Luftika

Share Tweet Share Share Follow