Lifestyle Novi Sad

EXIT završen u sunčanom finalu na istorijskom vrhuncu festivala, kroz fotografije i snimke koji su ga obeležili

Jutros je u Novom Sadu završeno 19. po redu, i po mišljenju publike i brojnih izvođača, dosad možda i najbolje izdanje EXIT festivala! Uoči iduće godine kada EXIT slavi 20. rođendan, naš najveći i jedan od vodećih svetskih festivala dostigao je svoj istorijski maksimum po brojnim parametrima.

Rekord posete bio je oboren već prve noći kada je kroz kapije na Petrovaradinskoj tvrđavi prošlo 56.000 od ukupno oko 200.000 posetilaca koji su se rasporedili na 40 bina i zona od 4. jula uveče do 8. jula ujutro.

Nikad duža lista hedlajnera učinila je da ove godine publika uživa na svim binama, a program na glavnoj bini je svakako najviše obeležio istorijski koncert jednog od najvećih svetskih bendova The Cure, koji je naša publika čekala čak četiri decenije!

The Cure

Rokenrol se vratio na velika vrata uz američku senzaciju Greta Van Fleet čiji visokoenergetski nastup je opravdao status grupe o kojoj se najviše govori u poslednjih par godina.

Američki sastav The Chainsmokers su pokazali zašto važe za jedne od najpopularnijih muzičkih zvezda današnjice, čiji hitovi, horski pevani na glavnoj bini, zajedno premašuju i deset milijardi YouTube pregleda!

Na dosad najspektakularnijem izdanju mts Dance Arene čija kolosalna produkcija je sadržala i staro vinčansko pismo, nastupale su vodeće zvezde svetske elektronske scene.

DA SUNRISE

Već prve noći je lestvica postavljena na energetski maksimum u zajedničkom nastupu Carla Coxa i Maceo Plexa, kao i tandemskoj rapsodiji Solomuna i Tale of Us od preko šest sati!

Čast da zatvori ceo EXIT i mts Dance Arenu imala je najtraženija tehno zvezda današnjice Amelie Lens, koja je prve ovacije i skandiranje imena dobila već po izlasku na scenu!

EXIT svitanje

Inspirisana istorijom grupe The Prodigy i EXIT festivala, na samom kraju besprekornog seta Lens je pustila pesmu „Firestarter“, u čast preminulog pevača grupe Keitha Flinta što je izazvalo opštu euforiju kod publike za jedan od najboljih prizora zatvaranja Exita.

View this post on Instagram

#exittribe

A post shared by Marija Nikolić (@ona_crvenokosa) on

View this post on Instagram

#exittribe

A post shared by Ivana Repija (@ivanarepija) on

Šta posle tri dana EXIT-a Danci misle o našoj zemlji

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

235 Shares
235 Shares
Share via
Copy link