Dogadjaji Festivali

Exit 2016: Stižu Marko Karola i Dejv Klark

Globalni ambasador tehno muzike Marko Karola, nastupiće na EXIT Dance Areni poslednje večeri festivala, u nedelju, 10. jula. Karola se vraća se na Petrovaradinsku tvrđavu posle pet godina od prošlog, već legendarnog seta kojim je oduševio publiku na Areni uz prve zrake jutarnjeg sunca. Napolitanski maestro poznat je po impresivnoj veštini za miks pultom i tehnikom rada na tri gramofona, a posle blistave dvodecenijske karijere danas važi za jednog od najtraženijih elektronskih izvođača na svetu. Karoli će se iste noći na Exitu pridužiti i “tehno baron” Dejv Klark, jedan od najvećih inovatora i majstora miksa među svetskim liderima elektronske muzike. Engleski virtuoz Arenu je pohodio pre čak deset godina, a mnogi i dalje pamte njegov jutarnji set i “Star Wars” temu umiksovanu na furiozni tehno.

Marko Karola je predvodio etikete Design Music, Zenit, Question, One Thousands i Do.Mi.No, paralelno objavljujući muziku na nekim od najboljih svetskih izdavačkih kuća – Minus, Plus 8, 2M i Primate. Nakon pet albuma koji su naišli na odlične reakcije kritike i fanova, uključujući i njegov poslednji “Play it Loud”, Marko je zaslužan i za niz epohalnih kompilacija, kao što je njegov miks za londonski klub Fabric. Nastala iz potrebe da Karola proširi svoj muzički svet i stvori dom za dolazeće, talentovane i inspirisane umetnike, izdavačka kuća “Music On” danas je ujedno i sinonim za jednu od najposećenijih klupskih noći na Ibici.

exit-festival-dance-arena
Izvor: exit

Dejv Klark važi za pravog pankera i anarhistu na svetskoj tehno sceni, koji neumorno nastupa širom planete, vodi radijsku emisiju, producira neke od najuticajnijih remiksa i uživa u istraživanju novih tehnologija. Pored devet miks albuma, među kojima su izdanja za Fabric, Fuse i I Love Techno, Klark je bio izbor remiksera za mnoge izvođače kao što su Depeche Mode, Leftfield, Chicks On Speed, The Chemical Brothers ili nedavno za mančesterski bend I Am Kloot.

Zvanično Najbolji evropski festival za 2016. godinu, Exit festival održaće se ove godine od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim Exit Avantura putuje na Jadransko more radi trećeg Sea Dance festivala od 14. do 16. jula. Nastupe su već potvrdili Ellie Goulding, Wiz Khalifa, Hurts, Bastille, Dimitri Vegas & Like Mike, Stormzy, Lost Frequencies, Solomun, Robin Schulz, Nicky Romero, Cock Sparrer, Anti-Flag, Dub Pistols, DJ Hype, Andy C, Tommy Four Seven i brojni drugi.

Ulaznice za Exit i Sea Dance prodaju se po ceni od 5.990, odnosno 3.990 dinara, dok cela Exit Avantura košta samo 6.990 dinara. U toku je i prodaja povlašćenih ulaznica za srednjoškolce i studente po cenama od 5.999 dinara za Exit Avanturu, te 5.499 dinara za Exit festival. Putem sajta exittrip.org prodaju se i turistički aranžmani koji sadrže ulaznicu i smeštaj od 65 evra za Exit ili 89 evra za celu Exit Avanturu.

Ko još nastupa na Exit Dance Areni pročitajte ovde.

14 Shares
Share via
Copy link