Beograd Vesti

Protivnici parade upali među aktiviste, pljuvali zastavu i uzvikivali molitve (FOTO)

Parada, upad
Foto: Uroš Arsić/Mondo

Ispred Ustavnog suda dogodio se manji incident kad je među okupljene LGBT aktiviste uletela nekolicina protivnika Evroprajda, prenosi Kurir.

Prema navodima reportera Kurira, četvoro protivnika Prajda sa ikonoma i krstovima u rukama uleteli su oko 16.30 sati među LGBT aktiviste, gazili su i pljuvali zastavu duginih boja koja je bila položena na ulicu, izgovarali su molitve, a jedan muškarac i žena su se ljubili. Sve vreme su vikali aktivistima “Marš iz Srbije”.GBT aktiviste.

Parada, ikone
Foto: Kurir

Više od 100 LGBT aktivista, podsetimo, okupilo se ispred zgrade Ustavnog suda u Beogradu uoči šetnje najavljene za 17 sati. Aktivisti nose zastave i kišobrane duginih boja, a broj okupljenih iz minuta u minut raste.

Parada, poljubac
Foto: Kurir

Nekoliko desetina protivnika šetnje u okviru Evroprajda okupilo se oko 16 časova kod Hrama svetog Save odakle su krenuli u šetnju ka Slaviji. Sa njima se nalazi i grupa monahinja koje su navele da su se tu okupile jer smatraju da je EVroprajd “atak na pravoslavlje”.

Grupu ne prati uniformisana policija ali se sa njima kreće više policajaca u civilu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su danas do 15 sati zbog narušavanja javnog reda i mira u glavnom gradu već priveli 31 osobu.

Izvor: Kurir

Prave patriote su na Starici i Šodrošu, brane Srbiju od okupatora, a ne od homoseksualaca

Luftika redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

133 Shares
133 Shares
Share via
Copy link