Magazin Vesti

Evo zašto postupak za pedofiliju u slučaju Palma treba voditi u Beogradu

dragan-markovic-palma
Foto: Srđan Ilić/Insajder

Marković u Jagodini ima status oberkneza i u tom gradu protiv njega ne može da se vodi nijedan postupak te bi Republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac trebalo devolucijom da promeni nadležno tužilaštvo u predmetu pedofilije visokih državnih zvaničnika u Jagodini, izjavio je danas advokat Vladimir Gajić.

On je za agenciju Beta dodao da ovo ne bi bio prvi put da se iskoristi devolucija zbog opravdane sumnje da sud i Tužilaštvo ne bi imali “odrešene ruke” u svom radu. Najbolje je predmet dodeliti Tužilaštvu iz nekog drugog grada.

– Takav slučaj smo imali u postupku protiv bivšeg okružnog tužioca Radeta Terzića, koga je umesto beogradskog gonilo tužilaštvo u Smederevu da bi se izbegla sumnja u nepristrasnost tužilaštva u Beogradu – kaže Gajić.

Palma je godinama vlast u Jagodini, a ta vlast je prerasla u vlasništvo nad Jagodinom. Beogradski advokat podseća da je i na republičkom nivou Palma deo vladajuće koalicije.

– Marković u Jagodini ima status oberkneza i u tom gradu protiv njega ne može da se vodi nijedan postupak. Njemu su u Jagodini svi potčinjeni, od policije preko tužilaštva do suda. Stekao se utisak da je Dragan Marković Palma juče naredio jagodinskom tužilaštvu da otvori predmet zbog optužbi za pedofiliju, tako da nije za očekivati da će rad na tom predmetu biti nepristrasan i profesionalan – izjavio je Gajić.

On dodaje da bi istragu i postupak najbolje bilo sprovesti u Beogradu, a da je Dragan Marković primer političkog i društvenog života u Srbiji.

– To je, nažalost, najbolji primer naše političke ‘kulture’. Ako se bavite politikom sa pozicija vlasti, vi ste apsolutno iznad zakona i vama ne može niko ništa šta god radili. Mi smo, bez obzira na sve proklamacije, još uvek primitivno društvo kada je u pitanju pozicija žena. Cela Srbija je šokirana nakon svedočenja o pedofiliji u Jagodini u prisustvu državnih funkcionera, bez obzira što je pitanje da li će to biti dokazano na sudu – predočio je advokat.

Žrtve nemaju poverenja u sopstvenu državu i zašto ne žele i plaše se da progovore o zločinima koje su preživeli.

– Zašto? Zato što nemaju poverenja u institucije. Kad bi gradjani imali poverenja u sud, tužilaštvo i policiju, ne bi bilo nikakvih problema da se takve stvari, ako su se dogodile, dokažu i sankcionišu. Redak je primer Marije Lukić iz Brusa, koja je smogla snage da istrpi mnoge pritiske i ucene kako bi uz pomoć dobrog advokata dokazala seksualna zlostavljanja od strane predsednika opštine – zaključio je Vladimir Gajić.

palma marković
Printscreen

Podsećamo, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić prezentovala je javnosti svedočenje muškarca iz Jagodine koji je, sakrivenog lica, govorio prilično detaljno o žurkama koje je Dragan Marković Palma organizovao u jagodinskim hotelima, a na kojima su kako je anonimni svedok rekao, žene i maloletne devojčice ucenjivane da seksualno zadovoljavaju Markovića i njegove saradnike.

Na snimku se mogu čuti i imena lidera Socijalista Ivice Dačića i ministra Antića.

Palmine skaradnosti daleko poznate, zvao i Anu Brnabić na bunga-bunga žurke

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Pedofilija je po zakonu do 14 godina starosti zrtve, sto ovde nije bio slucaj. Znaci prenosite lazi nekog I time sirite lazne vesti. Jedino sto moze da bude je podvodjenje I zloupotreba polozaja. Nista vise.

generic vignette (DESK luftika.rs)
1.2K Shares
1.2K Shares
Share via
Copy link