Vesti Novi Sad Magazin

Evo kako će Novi Sad izgledati u budućnosti!

Novi tržni centar pored Spensa

Na Youtube se pojavio snimak arhitektonskog projekta budućeg tržnog centra pored Spensa od 115.000 kvadrata.

trzni-centar-novi-sad
youtube.com

Iako ovo još uvek nije konačno rešenje, iz arhitektonskog projekta se vidi šta će Novosađani moći da vide na uglu Bulevara cara Lazara i Bulevara oslobođenja. Pogledajte i video.

Umesto trščara i parka, soliteri u kraljevića Marka

Kako piše portal 021.rs, trščare u Ulici kraljevića Marka uskoro će zameniti betonski kompleks solitera, a nacrt projekta se pojavio na sajtu NSbuild.

kraljevica-marka-soliter
http://www.nsbuild.rs/

Prošle godine je skinuta zaštita sa kuća trščara, a uskoro će se umesto najstarijih kuća u Vojvodini i predviđenog parka će se ovde naći soliteri. Trščare su bile stare 250 godina, a 1989. godine su stavljene pod zaštitu kao spomenici kulture.

Novi Žeželjev most

Ovaj most je trebalo da bude završen još 2013. godine. Stari je srušen u NATO bombardovanju, a njegovi lukovi bili su jedan od simbola Novog Sada.

Zezeljev-most-Novi-Sad

Kažu da bi gradnja Žeželjevog mosta u Novom Sadu trebala da bude završena do kraja sledeće godine. Isto tako kažu i da će Novi Žeželjev most biti dug 474 metra, a i da će imati dva železnička koloseka, dve saobraćajne trake za drumski saobraćaj i dve biciklističko-pešačke staze.

Jedno je sigurno Novi Sad će u budućnosti biti Evropska prestonica kulture i to 2021. godine, a o tome kako će izgledati, u bliskoj ili daljoj budućnosti, možemo samo maštamo.

Više o najlepšim pesmama o Dunavu

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku