Festivali

320 filmova na Euro-In festivalu

Festival evropskog i nezavisnog filma Euro-In biće održan od 4. do 28. decembra u Velikoj Sali Kulturnog centra Novog Sada. Tokom narednih 25 dana novosađane očekuje niz značajnih filmskih ostvarenja iz ove godine.

Novosađani će moći da pogledaju filmove koji su prikazani na Berlinskom, Kanskom, Vencijanskom i mnogim drugim istaknutim festivalima ove godine. Osim kategorije „Glavni tokovi“, biće prikazani i dokumentarni, eksperimentalni, kratki, ali i celovečernji filmovi koji su značajni za svetsku kinematografiju.

Skoro čitav jedan mesec Novosađani će imati priliku da pogledaju više od 320 filmskih ostvarenja iz različitih krajeva Evrope i sveta. Prvog dana festivala biće prikazan film „Frankofonija“, koji je nagrađen za najbolji evropski film na ovogodišnjem Venecijanskom filmskom festivalu. Euro in Film će zvanično otvoriti proslavljeni reditelj Goran Radovanović čiji je film „Enklava“ ovogdišnji srspki kandidat za Oskara. Zainteresovani će i to ostvarenje moći da vide prvog dana Festivala, a očekuju ih i brojne druge filmske poslastice.

Tokom Festivala biće održana i brojna predavanja i radionice namenjena mladim profesionalcima, studentima, ali i ljubiteljima sedme umetnosti. Takođe, biće otvoren i konkurs za prikazivanje kratkih filmova mladih stvaralaca pod nazivom „Prikaži svoj film“, a više o konkrusu možete saznati na zvaničnom sajtu Euro in Film. Program će takođe upotpuniti i brojne promocije knjiga ali i izuzetne izložbe filmskih plakata, okrugli stolovi i promocije prijateljskih Festivala.

Festival su finansijski podržali Gradska uprava za kulturu Grada Novog Sada, Republičko ministarstvo za kulturu i informsanje i „Europa Cinemas“.

Filmski sladokusci, pojedinačne ulaznice mogu kupiti po ceni od 150 dinara, dok je dnevna 200 dinara. Karte se mogu kupiti na bileternici Kulturnog centra Novog Sada, svakog dana od 19:00 časova

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

15 Shares
Share via
Copy link