esteban_calderon
Dogadjaji

Esteban Ignacio CALDERÓN, bandoneon

U okviru Međunarodnog festivala umetnosti “RuidalSud Srbija 2015”, 5. avgusta u 21 čas, održaće se koncert argrentinske muzike za bandoneon i kamerni sastav.

Ulaz je SLOBODAN!

Međunarodni festival umetnosti “RuidalSud Srbija 2015” (zvukovi sa juga) održaće se u Novom Sadu od 4. do 8. avgusta.

U tokom pet dana, koliko i traje ova manifestcija posetioci će imati priliku da prisustvuju predavanjima, prezentacijama i kreativnim radionicama profesora i umetnika kako iz Srbije, tako i iz Argentine, Italije, Švajcarske i Senegala.

Prvo izdanje festivala održano je 2014. godine u San Huanu u Argentini, dok je ove godine zemlja domaćin Srbija, a grad Novi Sad.

Esteban Ignacio Calderón rođen je u Buenos Ajresu 1980. godine, gde je i diplomirao na Muzičkom koledžu.

Nastupao je s prestižnim orkestrima Južne Amerike. Oformio je nekoliko ansambala poput Kvinteta Fernanda „Kvene“ Taborde, Seksteta Huana Karlosa Sabatina, Orkestra „Romántica y milonguera”, trio Sebastijana Zambrane, Tango orkestar Muzičkog koledža Buenos Ajresa i Sekstet Enrikea Nikolasa.

Bio je učesnik festivala tango muzike – svirao je na Međunarodnom tango festivalu u Buenos Ajresu 2003. godine sa Sekstetom Sabatina, sa Raulom Lavijeom na Međunarodnom tango festivalu u Bariločeu 2008. godine, zatim na Tango festivalu „BA“ 2012. godine s plesnom grupom “El Reenganche”.

Na Svetskom festivalu tango muzike 2014. godine nastupio je sa Simfonijskim orkestrom San Huana

Od 2009. godine živi i radi u San Huanu, a koncerte priređuje širom Latinske Amerike – u Brazilu, Čileu i Meksiku.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Tijana Majkić

Tijana Majkić

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share