Dogadjaji Koncerti

Esoteric Oil Lamp jazz koncert u Brod Teatru

Esoteric Oil Lamp iz Kragujevca održaće džez koncert ove subote 30. jula u 21 sat na Brod Teatru.

Esoteric Oil Lamp je totalno slobodni četverac koji muziku stvara na licu mesta vođen spiritom u sadašnjem trenutku a koji čine Vojislav Savkov – Saksofon, Marko Ćurčić – Bas, Aleksandar Škorić – Bubnjevi, Aca Pejčić – Klavijature, kaval, saksofon.

Aca Pejčić je rođen 1985 u Kruševcu. Preko očeve harmonike upoznaje lepotu šlagera i evergrin muzike i od tada počinje njegova muzička pustolovina. Upisuje muzičku školu Stevan Hristić u Kruševcu gde uči harmoniku i uzima privatne časove klavira nakon čega upisuje srednju muzičku – teoretski odsek. U prvoj godini otkriva džez i počinje da se zanima za srodne muzičke pravce. U završnoj godini sa Art Funk Jazz Bandom doživljava svoj prvi javni nastup. 2004. dolazi u Kragujevac gde upisuje Muzičku akademiju – odsek za opštu muzičku pedagogiju. U Kragujevcu upoznaje Sašu Rankovića i kasnije Maksa Kočetovog koji ostavljaju veliki uticaj na njegov muzički razvoj. Od 2006. aktivan je na kragujevačkoj muzičkoj sceni i svira na raznim projektima: Heart Discount Jazz Band, Non-Resident Trio, This & That Quartet, Lazy Cats, Fitnes, Bliks, Kočetov kvintet, Esoteric Oil Lamp… Takođe nastupa u raznim džez postavama u Kruševcu i Beogradu.

Vojislav Savkov, saksofonista, svirao je gotovo sa svim jazz muzičarima iz Novog Sada, sa muzičarima iz Srbije, ali i drugih zemalja Evrope, uvek otvoren za saradnju i posvećen otkrivanju novih muzičkih saznanja. Voja Savkov je proputovao istok i Južnu Ameriku kroz um i telo spiritualnog putnika. Svoja iskustva deli kroz reči, muziku i meditativno prisustvo svog postojanja.

Marko Čurčić je basista zarobljen u sedamdesetima. Čovek Bluz. Njegova je stara rock’n’roll duša poslata u sadašnjicu da nas podseti na zlatno vreme muzike.

Aleksandar Škorić bs svira bubnjeve, član je brojnih jazz sastava…

Još zanimljivih dešavanja potražite ovde

 

Share via
Copy link