Dogadjaji Koncerti

Esoteric Oil Lamp jazz koncert u Brod Teatru

Esoteric Oil Lamp iz Kragujevca održaće džez koncert ove subote 30. jula u 21 sat na Brod Teatru.

Esoteric Oil Lamp je totalno slobodni četverac koji muziku stvara na licu mesta vođen spiritom u sadašnjem trenutku a koji čine Vojislav Savkov – Saksofon, Marko Ćurčić – Bas, Aleksandar Škorić – Bubnjevi, Aca Pejčić – Klavijature, kaval, saksofon.

Aca Pejčić je rođen 1985 u Kruševcu. Preko očeve harmonike upoznaje lepotu šlagera i evergrin muzike i od tada počinje njegova muzička pustolovina. Upisuje muzičku školu Stevan Hristić u Kruševcu gde uči harmoniku i uzima privatne časove klavira nakon čega upisuje srednju muzičku – teoretski odsek. U prvoj godini otkriva džez i počinje da se zanima za srodne muzičke pravce. U završnoj godini sa Art Funk Jazz Bandom doživljava svoj prvi javni nastup. 2004. dolazi u Kragujevac gde upisuje Muzičku akademiju – odsek za opštu muzičku pedagogiju. U Kragujevcu upoznaje Sašu Rankovića i kasnije Maksa Kočetovog koji ostavljaju veliki uticaj na njegov muzički razvoj. Od 2006. aktivan je na kragujevačkoj muzičkoj sceni i svira na raznim projektima: Heart Discount Jazz Band, Non-Resident Trio, This & That Quartet, Lazy Cats, Fitnes, Bliks, Kočetov kvintet, Esoteric Oil Lamp… Takođe nastupa u raznim džez postavama u Kruševcu i Beogradu.

Vojislav Savkov, saksofonista, svirao je gotovo sa svim jazz muzičarima iz Novog Sada, sa muzičarima iz Srbije, ali i drugih zemalja Evrope, uvek otvoren za saradnju i posvećen otkrivanju novih muzičkih saznanja. Voja Savkov je proputovao istok i Južnu Ameriku kroz um i telo spiritualnog putnika. Svoja iskustva deli kroz reči, muziku i meditativno prisustvo svog postojanja.

Marko Čurčić je basista zarobljen u sedamdesetima. Čovek Bluz. Njegova je stara rock’n’roll duša poslata u sadašnjicu da nas podseti na zlatno vreme muzike.

Aleksandar Škorić bs svira bubnjeve, član je brojnih jazz sastava…

Još zanimljivih dešavanja potražite ovde

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Share via
Copy link