Magazin

Ok, ispljuvali smo Enu Nedić zbog botovanja. Hoće li Jelića neko pozvati da ga pita za sporne poruke?

ena-nedic-vladimir-jelic

Ena Nedić, 36-godišnja profesorka srpskog jezika zapalila je ove nedelje pred Narodnom Skupštinom sve svoje diplome kao izraz nezadovoljstva zbog nepostojanja perspektive za mlade ljude u Srbiji.

Ubrzo nakon ovog njenog čina, saznalo se preturanjem prljavog veša da je Ena bila član Pokreta obnove Kraljevine Srbije, partije u koju se učlanila jer je, kako je navela, samohrana majka i socijalni slučaj i trebao joj je posao. Međutim, umesto odlaska na posao u Pozorište mladih gde je bila fiktivno zaposlena i primala platu, Ena je šest dana nedeljno radila u info službi pomenute partije.

Deo javnosti prozvao ju je zbog toga SNS botom i folirantkinjom, dok je dramaturg Biljana Srbljanović otišla i korak dalje navodeći u svom statusu da je Ena studirala čak sedam godina i da je diplomirala sa “nezavidnim prosekom 7.7 i da je među spaljenim diplomama i Pohvala na literarnom konkursu Mesec knjige i Zahvalnica za doprinos u organizaciji turnira u basketu Kralj Petar I oslobodilac. Po meni, vrlo neuspešna ironija.

U celom svom statusu Srbljanovićka je u samo jednoj rečenici pomenula “da je jedino što se Eni verovatno desilo seksualno uznemiravanje napasnika koji treba da odgovara.” Samo jedna Srbljanovićkina rečenica za seksualno uznemiravanje (bez navođenja imena napaljenika), a skoro tri o nezavidnom proseku, godinama studiranja i nabrajanju pohvalnica koje behu spaljene.

Ispada, tako nekako, da je važnije imati prosek 10 i završiti studije u roku od činjenice da si se kao samohrana majka zajebala što si mislila da ćeš uspeti bez mobinga, botovanja i seksualnog uznemiravanja. Kao “ko te sad jebe, botovala si dve godine o državnom budžetu, pa upucavanje Vladimira Jelića, člana gradskog veća za obrazovanje Novog Sada i nije tako primarno”.

A jeste primarno, jer ima Ena koliko voliš, a koje nisu botovale, koje su se zaposlile pre dolaska SNS na vlast pa sad moraju da trpe ucene, mobing, seljoberska manijačka upucavanja da bi zadržale posao, jer ako ne private pravila igre, idu na ulicu.

Ena je još u martu na svom profilu javno objavila skrinšotove napaljenog Jelića koji zvuči kao redovni konzument jeftinih vikend ljubić romana, jer piše da ju je sanjao, da šetaju, da je drži za ruku, naslanja na drvo, pa joj gleda srneće oči, pa se kao ljube, ali onako, prvo donja, pa gornja usna, nevino, dok mu ruka klizi niz njeno telo, ona može da oseti kao njegovu napaljenost jer su pripijeni…

Ona mu odgovara, na osnovu skrinšota, da je lud i da prekine ako ne želi da sledeći put izleti iz kancelarije, ali on nastavlja

Vladimir Jelić je klasični napaljenik kakve sam i sama sretala baveći se novinarstvom.

On se ustremio na Enu očekujući da ona, kad je već pristala na određena partijska pravila igra, pristane i na ova druga kojima se obično garantuje produženje ugovora.

Pošto ona nije pristala, dobila je ubrzo otkaz i nakon toga je usledilo demonstrativno paljenje diploma.

I evo, već drugi dan javnost se bavi isključivo Eninim osrednjim prosekom i godinama studiranja, botovanjem i fiktivnim poslom kojim je muzla pare građana, a malo ko je objavio prepisku sa Jelićem koji se pali ko tinejdžer na tek otkriven Porhub.

Zašto?

Jer je “sama tražila”, “jer šta je imala botovati”, “jer je pisala o zaverama Bil Gejts, Marina Abramovič, pečena deca, 5G mreža”, “jer se kasno setila da napusti partiju i napljuje Sinišu Malog i Vulina”, “jer je rasturala lažne vesti o migrantima i time izazvala napade na njih” i konačno, kako je Srbljanovićka navela “ima 36 godina i nije dete”.

Sve što je Ena radila nije mi za pohvalu, ali mi je 800 puta mučnije upucavanje Jelića koji je mislio da baš zbog toga što je uzimala platu sa mesta gde je fiktivno zaposlena, on ima pravo da joj piše o kožnim foteljama u kancelariji na kojima bi se lepila njihova topla vlažna tela.

Ljudi koji misle isključivo kitom i koji ženu tretiraju kao objekat ne mogu doneti ovoj državi ništa dobro.

Oni koji zapošljavaju tako što na razgovorima za posao prvo konsultuju svoju kitu, pa mozak, perspektivu žena u ovoj državi srozavaju do neslućenih razmera.

Većina onih koji gledaju sise, lice, zadnjicu, pa diplomu, vode ovu državu u kojoj biti samohrana majka nažalost često dovodi do toga da neke samohrane majke povlače poteze kojih se stide, trpe uvrede, mobing, kasne poruke, veruju da će proći, rade sve ono zbog čega im se povraća. A kada odluče da ne pređu granicu, dobiju otkaz, pretnje, malo medijskog prostora i to je to.

Hoće li Jelića neko pozvati da ga pita za sporne poruke?

Da mu da priliku da se opravda, slaže, spetlja, da kaže da je sama to isprovocirala?

Ili će nastaviti da se upucava svakoj koja je pristala da botuje, jer valjda to znači da onda pristaje i na sve ostalo? Posebno što je “imala prosek 7.7 i studirala sedam godina i ima dete koje valja prehraniti?”

I sve to na račun umreženih telefona po najpovoljnijoj tarifi mobilne mreže koja “od sada omogućava da pričate beskonačno”. I to za pare građana.

Jadnice, koji si mu redni broj?

Jovana Kešanski

Jovana Kešanski

Ja sam novinar, kolumnista. Nisam zapisničar. Prenosim svoje utiske o onome što me pokrene.

komentara

Klikni da objaviš komentar

 • Nije tema ovog članka, ali… Neka se novinari malo raspitaju o tome koliko je Jelić godina proveo na OSNOVNIM studijama. Krije taj podatak kao zmija noge.

 • Ne vidim ista narocito spormno u ovim porukama. Jesu malo creepy, ali definitivno ne sadrze nikakve elemene za krivicno gonjenje.
  Da li ga zbog tih nekoliko poruka tog Vladimir Jelica treba strpati u zatvor na 5 godina? Naravno da je odgovor NE!
  Samo radikalne femistkinje smatraju da je odgovor da.

  Vladimir Jelic je „klasicni napaljenik“ samo zato sto ne izgleda tako dobro – jer da joj se recimo neki maneken isto tako „upucavao“, percepcija bi bila sasvim drugacija: bio bi dozivljen kao poeta, otprilike u rangu Laze Kostica ili nekog drugog srpskog romanticara iz 19. veka. 🙂
  Brojnim socijalnim eksperimentima je dokazano da vecina zena blagonaklono gledaju cak i na najgroznije, najcreepy poruke top 3% fizicki najprivlacnijih muskaraca. Neki od tih socijalnih eksperimenata su ZASTRASUJUCI i svojim rezultatima ubijaju svaku veru u humanizam.

  Ovo je u stvari Mee Too pokret u Srbiji tj. treci talas radiklanog feminizma koji tezi da prosiri definiciju silovanja.
  Marija Lukic, najpoznatija predstavnica tog pokreta u Srbiji, sve vreme je koketirala sa Jutkom, igrala sa njim igre vruce-hladno jer je ciljala na to da postane zamenik predsednika opstine Brus, i tek kada je uvidela da nema nista od toga, e tek onda je digla frku. A pre toga sve je bilo OK.

1.4K Shares
1.4K Shares
Share via
Copy link