violinista-na-krovu4-snp
Izvor: SNP
Pozorište

Dva premijerna izvođenja SNP-a u Beogradu

Srpsko narodno pozorište će u februaru premijerno gostovati sa dvema predstavama u Beogradu.

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu, u subotu 13. februara izvešće predstavu Duh koji hoda (Prometejev put), rađenu u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Centra za razvoj vizuelne kulture.

Tom prilikom beogradska publika imaće priliku da vidi praizvedbu teksta Dejana Dukovskog u režiji Aleksandra Popovskog koji na upečatljiv i dinamičan način prikazuju priču jednog čoveka koji u našem haotičnom vremenu pronalazi svoj put pokušavajući da odgonetne uzroke nepravde koja prožima kako njegovo biće tako i okruženje.

Izvanredan novi komad Dukovskog, koji je Popovski besprekorno postavio, s inspirisanim ansamblom SNP bez slabog mesta: da je bolje, ne bi valjalo.
(Teofil Pančić, „PUCANJ U SRCE KOJEG NEMA“, Vreme, 1. oktobar 2015)

U predstavi igraju: Nenad Pećinar, Dušan Jakišić, Milorad Kapor, Igor Pavlović, Strahinja Bojović, Radoje Čupić, Jovana Stipić, Gordana Đurđević Dimić, Višnja Obradović i Danica Grubački.

Predstava je osvojila Gran-pri 9. internacionalnog festivala „Skupi“ festivala u Skoplju.

Više o predstavi: http://www.snp.org.rs/?page_id=11782&lang=lat

U petak, 19. februara u Sava centru biće izveden mjuzikl Violinista na krovu, (Džozef Stejn – Džeri Bok) u režiji Atile Bereša (Béres Attila), predstava koja je rađena u koprodukciji dvaju prijateljskih pozorišta – Srpskog narodnog pozorišta i Novosadskog pozorišta (Újvidéki Színház).

Ovaj spektakl jedno je od najpopularnijih dela ovoga žanra koje takođe ima izuzetan uspeh i za koju su sale mesec dana unapred rasprodate!

Tema Violiniste na krovu su svakodnevica i sudbina siromašnih Jevreja u carskoj Rusiji početkom prošlog veka.
Radnja mjuzikla na uzbudljiv, potresan ali i humoran način, govori o tradiciji i progresu, o mukama običnih ljudi i njihovoj nadi u bolji život. Uz to, podjednako važan elemenat atraktivnosti i privlačnosti Violiniste na krovu predstavlja muzika, zasnovana na narodnom melosu ruskih i poljskih Jevreja tog doba. U Srpskom narodnom pozorištu Violinista je prvi put postavljen 17. oktobra 1992, u režiji Voje Soldatovića, sa Zafirom Hadžimanovom u glavnoj ulozi i igran je s velikim uspehom dvanaest sezona.

U predstavi igraju: Aron Balaž (Balázs Áron), Gordana Jošić Gajin, Emina Elor (Elor Emina), Agota Ferenc (Ferenc Ágota), Judit Laslo (László Judit) / Jovana Balašević, Gordana Đurđević Dimić, Milovan Filipović, Nebojša Savić, Igor Pavlović, Atila Giric (Giricz Attila), Atila Mađar (Magyar Attila) i mnogi drugi.

Muziku izvodi Budapest Klezmer bend.

Više o predstavi: http://www.snp.org.rs/?page_id=11247&lang=lat

Više zanimljivih događaja potražite ovde

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share