Svet

Koliko se menjala dužina ponosa kroz istoriju i da li je zaista bitna?

skulptura
Foto: Uspesnazena.com

Da li je dužina bitna ? Pitaju se muškarci oduvek i zauvek. Umetnost nam često može približiti način na koji su društva živela u raznim periodima istorije. Sigurno ste se ponekad zapitali zašto skoro svaku drevnu statuu krasi prilično mali penis? Sve ostalo je, na ovim muškarcima, idealno.

Razlog za ovo je zanimljiviji nego što  mislite.

Knjiga “Kako govoriti o istoriji umetnosti” ukazuje da u drevnim vremenima, veliko nije uvek označavalo – bolje.

Istoričarka umetnosti Elen Oredson objašnjava:

–  Za većinu ljudi, u to vreme, veliki penis je bio povezan sa glupim, pohotnim i ružnim čovekom. Idealan Grk je mudar i autoritativan, i pre svega racionalan. On može često da ima seks, ali to nije povezano sa veličinom penisa. Ne tako veliki penisi su im omogućavali da ostanu hladni, i vođeni zdravom logikom-

U to vreme se smatralo da, što je manji penis, njegov vlasnik je racionalniji i intelektualniji. Takav muškarac ima više šanse da koristi svoj mozak, nego polni organ.

Mali muški polni organi su uglavnom prikazani na statuama koje predstavljaju heroje, bogove i sportiste, dok su veliki penisi u erekciji krasili statue demona, poput satira (poluljudi-poluživotinje velike požude i strasti s sklonošću prema akoholizmu).

Zato su statue, kao sto je statua Davida, izgledale ovako:

skulpture
Foto: Uspesnazena.com

A statue budala su izgledale ovako:

muževnost
Foto: Uspesnazena.com

Mada  nauka kaže da je čak 85 posto žena  zadovoljno dužinom i proporcijama penisa svog partnera muškarci su potpuno druga priča. Smatra  se da čak 45 posto muškaraca veruje da ima mali penis.

Studije kažu  da je dužina opuštenog penisa u proseku od 7 do 10 cm a obim opuštenog penisa se kreće negde od 9 da 10 cm. Dužina penisa pod erekcijom se kreće od 12 do 16 cm a obim penisa pod erekcijom je u proseku oko 12 cm.

Zanimljivo je da prema podacima na portalu TargetMap, prvo mesto na listi muškaraca sa najdužim penisom zauzimaju muškarci iz Gruzije sa 15,61cm, a najmanje ponose imaju Grci, Italijani, Irci i Rumuni sa nešto više od 12 cm. Muškarci iz Bosne i Hercegovine se mogu pohvaliti najvećim ponosom (drugi u Evropi) sa prosekom od 15.65. Nakon njih dolaze Srbi (14,87) i Hrvati (14,77).

-Za žene je poželjna i normalna veličina penisa u erekciji od 13 do 14 centimetara. Penis od 13, 14 i 15 centimetara je sasvim korektan jer ne nanosi bol – naveo je dr Milošević za Alo.

Šta vi kažete na to?

Izvor: Uspesnazena.com

Korona virus, seks i psihologija: Kako je pandemija promenila seksualni život

 

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

72 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap