Dogadjaji Izložbe

Druženje sa fotografom Martinom Candirom

Nakon susreta sa izvrsnim crtačima Branislavom Banetom Kercem, Zoranom Janjetovim, Dejanom Nenadovim i Jugoslavom Vlahovićem, ciklus “Art Exclusive” polje interesovanja širi na još jedan medij, a to je fotografija. Ciklus se nastavlja u sredu, 15. juna u 20 sati, u klubu “Tribina mladih”, predstavljanjem Martina Candira, jednog od najznačajnijih fotografa koji se bave motivima Novog Sada i Vojvodine.

Martin Candir je rođen 1958. godine u Novom Sadu. Završio je srednju umetničku školu “Bogdan Šuput”, a fotografijom se bavi od 1974. godine. Od 1981. do 1991. godine radio je kao foto-reporter i urednik fotografije u dnevnom listu “Dnevnik”. Nakon toga je bio samostalni urednik fotografije u časopisima „Ribo-revija“, „Eliksir“, „Lepota i zdravlje“, „Top Spid“, „Vrele gume“, „Svet pića“, „Vino i fino“, „Lovačke novine“, „NS Sport“ itd. Objavio je više od 150 raznih publikacija, monografija, knjiga, omota CD-a, pozorišnih plakata „Zvezdara teatra“, Narodnog pozorišta u Beogradu, Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i drugih pozorišta. Imao je više od 50 samostalnih i više od 100 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Spada među najbolje fotografe u Srbiji.

Susreti sa autorima u okviru ciklusa „Art Exclusive“ se održavaju jedanput mesečno, a medijator je Doru Bosiok. Ulaz je besplatan.

Posetite novosadska pozorišta

 

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
Share via
Copy link