Srbija Vesti

Drugo saslušanje Mike Aleksića po prijavi još 5 zlostavljanih devojaka

Nakon što se malo smirila opšta histerija u javnosti oko slučaja silovanja i seksualnog zlostavljanja više mladih devojaka od strane učitelja glume Miroslava Aleksića, već se pažnja javnosti u potpunosti prebacila na slučaj kriminalca Velje „Nevolje“, mediji su danas javili da je optuženi Aleksić saslušan po prijavi novih pet zlostavljanih devojaka.

Ovo je drugo njegovo saslušanje pred tužiocem od hapšenja u januaru. On je tada negirao sve optužbe koje mu se stavljaju na teret, a za koje mu kazna od maksimum 15 godina robije.

Prema nekim navodima, bilo je pitanje da li će se Aleksić pojaviti danas pred tužiocem zbog toga što je advokat odbrane Zoran Jakovljević izvestio da njegov klijent ima zdravstvene probleme, tačnije „visok šećer“.

Pored saslušanja Miroslava Aleksića, tužilac će razgovarati sa još dve devojke koje su naknadno prijavile optuženog. Mediji pišu da bi do početka sledeće nedelje trebalo da budu saslušane sve devojke koje su podnele prijave.

Isti mediji prenose navodne reči advokata odbrane da će „Aleksić imati 200 svedoka“ koji će svedočiti u njegovu korist.

Uskoro bi trebalo da istekne 30 dana pritvora, pa ostaje da se vidi hoće li Tužilaštvo produžiti pritvor Aleksiću ili će mu pritvor nekim čudom biti ukinut.

Koliko će vremena biti potrebno da se podigne optužnica, tek ćemo videti, ali dobro upućeni kažu da prema nekim optimističnim procenama, to može da se dogodi za najmanje dva meseca.

Odbrana Miroslava Aleksića najverovatnije će se zasnivati na tvrdnji da je Aleksić impotentan. Ipak, pravni stručnjaci ističu da mu to neće biti od velike pomoći jer je Krivični zakonik Republike Srbije već predvideo ovakve slučajeve.

Blic prenosi svoja nezvanična saznanja, da je nekoliko devojaka u iskazima navelo da je Aleksić prilikom navodnih brutalnih seksualnih nasrtaja imao problem sa održavanjem erekcije i da ni u jednoj prilici nije uspeo da doživi vrhunac.

Advokat Zoran Jakovljević je pokušao da iskoristi te činjenice, navodeći da će se odbrana Aleksića bazirati na informaciji da mu je pre nekoliko godina odstranjena prostata, te da on zbog toga “nije mogao da počini silovanje”.

Jakovljević je rekao da bi zbog te informacije “svima sve trebalo da bude jasno”.

Međutim, otkrivanje ove informacije iz Aleksićevog zdravstvenog kartona neće mu nimalo pomoći u slučajevima za koji je osumnjičen, jer Krivični zakonik drugačije definiše čin silovanja nego što je to slučaj u svakodnevnom govoru.

Kako je objasnio advokat Svetozar Vujačić, Krivični zakonik Republike Srbije definiše silovanje kao “obljubu ili sa njom izjednačen čin upotrebom sile ili pretnjom da će neposredno napasti na život ili telo tog ili njemu bliskog lica”.

– To u praksi znači da nije neophodno da dođe do polnog odnosa da bi neko bio optužen za silovanje, već se osoba može fizički primorati na seksualne radnje – ističe advokat Vujačić.

Prostata Mike Aleksića najmanji je problem, on je godinama deci “silovao” mozak, samopouzdanje i dušu

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

88 Shares
Share via
Copy link