Dogadjaji Festivali

Novosadski festival zanatskog piva ovog vikenda

Drugi Novosadski festival zanatskog piva održaće se u klubu Fabrika, 20. i 21. maja, a zbog velikog interesovanja Festival će trajati dva dana sa duplim brojem izlagača gde će posetioci moći da probaju originalna i kvalitetna piva različitih stilova.

– Poučeni iskustvom od prošlog festivala, odlučili smo da samu zonu festivala proširimo na dve lokacije, tako da će osim SKCNS Fabrike i klub “Quarter” biti još jedna od lokacija gde će posetioci moći da degustiraju neke od najzanimljivijih 20 pivara iz regiona – istakao je portparol SKCNS-a Nemanja Vuković.

Izlagači u Fabrici: Zmajska pivovarna, Bevog Brewery, Dogma, Crow Brewery, Kaš Balkan Brewtopia, Pivara Tron, Kabinet Brewery, Kum pivara, The Blac Turtle, Razbeerbriga, Zebrew, Human Fish i Sindikat pivara.

Izlagači u Quarteru: Oldbridz, Nikola Car, Mala pivara Paunović, Mini pivara Kors, Scot Cider, Kruger i Brent i Brauhaus.

O velikom interesovanju govori i činjenica da je samo u prvom danu prodaje ulaznica prodato više od 500 karata. Takođe, pušten je poslednji kontigent karata po ceni od 300 dinara u GIGSTIX prodajnu mrežu.  Apeluje se da posetioci nabave ulaznice pre samog festivala, dodatne ulaznice biti puštane samo u odnosa na procenu bezbednosti posetilaca u toku trajanja festivala organizator ostavalja mogućnost da pusti minimalan broj ulaznica po ceni od 500 dinara.

Vladimir Gošić, iz portala svetpiva.rs, ističe važnost susreta pivara sa publikom.

– Ovakvi festivali kako što je Novosadski festival zanatskog piva, su izuzetna prilika za susret samih proizvođača u okviru razmene iskustava i međusobne podrške, jer je craft pivarstvo jedna homogena zajednica. Takođe edukacija nove publike i širenje kulture zanatskog pivarstva, ali i pomoć publici da pronađe pravi ukus i stil koji traže – kaže je Gošić.

Kupovina piva na Festivalu moguća je isključivo festivalskim novcem (vaučerima). Festivalski novac će biti u apoenima 10, 20, 50, 100 i 200, prodavaće se na samom festivalu, a refundacije neiskorišćenih vaučera nema. Cenu piva na samom Festivalu određuju izlagači. Kupljena ulaznica važi za samo jedan ulazak na Festival, a ulaznica donosi i staklenu času sa kojom se može probati veliki broj piva (Pale ale, IPA, Blonde, Stout, Hefeweizen, Porter, Saison) od 20 zanatskih pivara iz Srbije i regiona. Za hranu na festivalu su zaduženi Tehnologs i Toster dva restorana iz Novog Sada koji podržavaju zanatsku pivsku kulturu.

Detaljan program festivala pogledajte na sledećoj strani.

OGLAS

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link