Vesti Novi Sad

Druga nedelja Novosadskog BIG dečijeg leta

Novosadsko BIG dečije leto uveliko je u toku, a evo šta su organizatori spremili za ovu nedelju.

U Galeriji Matice srpske biće izložene razne ikone i slike, propraćene razgovorom i radionicama gde će deca moći da prenesu svoje utiske na papir ili da prave figurice od aluminijumske folije.

U Muzeju Vojvodine mališani će imati priliku da nauče nešto više o životu Kelta na području Vojvodine, kao i da vide kako nastaju rukopisne knjige poput Miroslavljevog jevanđelja. Tu su i radionice o srednjevekovnim zamcima i dvorcima.

Za one koji vole muziku, u centru za kognitivni razvoj „Arsandrea“ kao i na Maloj školi rock ‘n’ roll-a u Kulturnom skloništu održaće se muzičke radionice, gde će najmlađi slušati o osnovnim tehnikama pevanja, sviranja gitara i bubnjeva.

NS BIG decije leto4_687x456

U tržnom centru BIG sprema se predstava Ježeva kućica. Sportsko-rekreativni programi organizovaće se u školi rekreacije „Mali šampioni“, Kapuera akademiji, i u udruženju „Vitruviana“.  U Zabavnom parku Starli, deca će moći da učestvuju u radionici Smeh joge, gde će naučiti nešto više o značaju pozitivne energije.

Kako je i najavjivano, na Štrandu nas očekuju razne radionice, za najmlađe, ali i za roditelje. Svakog vikenda, od 17.30 možete se pridružiti programima Da se bolje upoznamo, U zdravom telu zdrav duh ali i u velikoj Štrand Olimpijadi i Štrand orijentiring avanturi, gde će se vežbati preciznost, odlučnost i koncentracija.

NS BIG decije leto6_687x454

Novosadsko BIG dečije leto počelo je 21. juna, i trajaće do 28. Avgusta. Ova manifestacija, održava se peti put i ove godine nas čeka najveće izdanje jer će u programu učestvovati preko 30 institucija na preko 20 lokacija u gradu.

Organizatori napominju da roditelj prijavljuju decu na jednu aktivnost tokom odabranog dana, kako bi što više mališana imao priliku da se zabavi. Za skoro sve programe potrebno je prijaviti učešće, jer je broj dece-učesnika radionica ograničen. Većina programa i radionica Novosadskog BIG dečijeg leta su besplatni, dok je za pojedine potrebno izdvojiti 150 dinara. Spisak svih radionica, satnice, načina za prijavu učešća, cene dnevne participacije kao i informacije o uzrastu kojem je namenjen program, dostupni su na http://www.novosadskodecijeleto.info.

Organizator Novosadskog Big dečijeg leta je Dečiji kulturni centar ,,Deci na dar“ uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju  i tržnog centra „BIG“. Neke od institucija i organizacija koje ove godine učestvuju u programu su: Muzej Vojvodine, Galerija Matice srpske, Muzej Grada Novog Sada, Gradska biblioteka u Novom Sadu, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog, Zabavni park „Starli“, Konfucijev institut, škola fudbala „Siniša Mihajlović“, centar stranih jezika „Brighties“, Adrenalin park „Zemlja čuda“ i još mnogi drugi.

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share