Magazin

Drage devojčice, devojke, žene, sve ste iste!

Drage moje devojčice, devojke, žene

Gledam vas dok se mimoilazimo po ulicama, marketima, autobusima, i moram vam iskreno reći: sve ste iste. Fabrički oštancovane, bez i mrve originalnosti. Sa brdo šminke, bez i malo stila. Šta radite to od sebe?

Razumem ja da se prati moda, toga je uvek bilo i biće, jer moda i jeste da se prati, zar ne?

Ali… previše robujete nekim novim trendovima, zaokupljeni ste markama i brendovima, važnija vam je etiketa od onoga što bi trebalo da imate u sebi. Nalepile ste je sebi na čelo, još samo da krenete na neku pijacu da se što bolje prodate…

U stvari, već ste k’o na pijaci, je l’ vam to već neko rekao? Ako nije, evo ja ću.

I da se razumemo, ne mešam se ja vama u vaše oblačenje i šminkanje, nemam prava na to, samo vam kažem kao neutralni posmatrač sa strane kako to izgleda.

Niste prirodne, ni trunku ne izgledate tako. Kao neke lutke iz izloga ste, samo što neke više vučete na nakaradno nego na lepo.

Pre neki dan stojim u redu za kasom i devojka ispred mene priča telefonom. Završava razgovor i odmačinje ga od lica, kad vidim ja nešto joj nije u redu sa ekranom – sjaji nekako čudno, zbunjena sam.

Gledam šta je, kako ga je tako zeznula, kad ono, pola fasade joj je ostalo na njemu. Više šminke na mobilnom nego što bi meni trebalo za nedelju dana. Preterujete, ali ozbiljno vam kažem.

Ne samo što rano počinjete sa kile šminke po jednom šminkanju, pa iako ste devojčice izgledate kao žene, a devojke kao neke ženetine, na stranu to, nego što to nije zdravo. Koža vam ne diše, guši se. Zar je ne čujete kako vrišti i zapomaže, kako vas moli za malo milosti?

Ostariće vam pre vremena, lice će vam biti kao njive posle setve, tolike ćete bore imati. Mislite da muški vole kad vas poljube a na usnama im ostane po kile pudera, hajlajtera i ne znam ni ja čega? Groze se, verujte mi na reč.

Posle se pitate što vas hoće samo za jednu noć, takav dojam ostavljate. To vam piše na faci, semafor šalje signale da ste laka roba, iako to možda i niste.

Na žalost, tako to izgleda kad neko gleda sa strane. Prirodno je lepo, sa vrlo malo šminke. Par trikova i bićete super, samo ako hoćete.

I kad koristite parfeme gledajte da ne budu ko jeftine kopije bugarske ruže (smrdljevak iz nekog roda kolonske vode), i ne kupajte se u njemu ko Boga vas molim.

Ako mislite da ćete tako zavesti nekog, pa šta da vam kažem… možda, ako padne u nesvest prolazeći pored vas. Umerenost je umetnost, ja da vam kažem.

I još nešto: to što nosite skupo ne znači da ne izgledate jeftino. Birajte stvari koje vam stoje i koje umete da nosite, a ne one koje su u trendu. Moderno nije i nužno lepo, zapamtite.

Ne moraš da budeš gola da bi bila poželjna – seksipil je ponašanje a ne garderoba. Budite svoje i gajite originalnost, ovčica iz stada ionako ima puno.

Ne budite kao svi, budite to što i jeste – budite vi.

Šta muškarce najviše privlači na ženama?

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentara

Klikni da objaviš komentar

 • 1) Redakciju treba da je sramota što objavljuje tekst ove prirode, u krajnjoj liniji nevešto napisan lični komentar.
  2) Autorku teksta koja se hrabro nije potpisala ispod istog treba da je sramota od količine seksizma koji pršti iz nje.

 • Tekst ovakvog tipa, još u prvom licu, mora biti potpisan.

  Pored toga, zanima me kako redakciju nije sramota da objavi ovako nešto? Vi zaista kao tim i portal stojite iza ovako nazadnog stava?
  Iskreno se nadam da žensko nije autor teksta, mada, odala se u tekstu iako je želela da zadrži taj veo misterije preko sebe. Ovo je poražavajuće, tužno i sramotno i krajnje NEVEROVATNO da je ovo pročitalo više od jedne osobe i složilo se da ovakvo seksističko i mizogino izlaganje bude odoboreno i objavljeno.

  Sram vas bilo, redakcijo, a naročito autorko.

  Gora si od svih devojaka koje si sada opljuvala, nadam se da ti je to jasno

 • Odvratan primer mizoginije, pa još od žene.
  „Na stranu to, nego što to nije zdravo“ je omiljeni argument malograđana i moralnih paničara kad im bobiješ sve druge argumente.

 • Svako ima pravo da odabere da odabere da bude sta god hoce, pa makar i u ocima posmatraca retard, ukoliko to zeli (uz ogradu dokle god ne ugrozava druge, a za sebe je sam odgovoran) i to je misao sa kojim bi trebalo da se budimo ujutru. Prva privatno bacam peglu po svemu iz teksta, ali novinar ne sme da napise ovakvu vest, niti novine, portal, sta god, to da objave bez posledica. Jer niko od nas nema prava da drugom kaze kako da se oblaci i kako da izgleda. Ima pravo da misli da ovo ili ono nije u redu, ima pravo da zivi po suprotnim merilima od posmatraca, ali nema pravo da se javno poserava po nekom. A i ovakav javno iskazan licni stav je nedopustiv. Nije sve za javnost. I ne sme da bude. Mizoginija i sovinizam, posebno od zene, su nedopustivi i za svaku osudu.

16 Shares
Share via
Copy link