Magazin

Kikinđanin na 2 točka obišao planetu i ispisao nove stranice istorije

Punih 40 godina Kikinđanin Dragan Karanović popravlja biciklove svojim sugrađanima, kako hobistima amaterima, tako i profesionalcima, učesnicima najvećih svetskih takmičenja.

Njegove komšije za Dragana kažu da je najbolji promoter biciklizma, koji u Vojvodini oduvek ima mnogo poklonika.

Po statistici Dragan Karanović iz Kikinde kao majstor za bicikle trebalo bi da ima posla svakog dana. U njegovom gradu se vozi oko 30 hiljada bicikala, a dobar deo je star 40 godina, pa im je popravka neophodna.

Ljubitelji dvotočkaša ipak sporadično traže usluge majstora.

„U ovo doba kada se bicikli dovlače iz vana, kada se bicikli kradu, mali broj ljudi se odluči na popravku. Kažu kupiću ukraden bicikl, to mi je jeftinije“, žali se vredni majstor, a piše RTS.

Dragan je uz bicikle prošao sve. Bio je predsednik, sekretar, mehaničar u Biciklističkom klubu Kikinda i reprezentacijama Srbije i Jugoslavije. Na dva točka obišao je ceo svet, pa je zbog toga živa enciklopedija biciklizma.

„Prvi kikindski biciklistički klub osnovan je dok je bilo takozvano takmičenje školske omladine Vojvodine 1978. godine. Međutim, posle kada je nastala kriza tokom devedesetih godina, inflacija i sankcije, klub je prekinuo i ja sam se onda povratkom iz Beograda potrudio da ga obnovim i mi smo postali najbolji u omladinskoj generaciji kadeta i juniora, najbolji u SRJ, posle u Srbiji“, naglašava Dragan Karanović.

Poznati biciklistički entuzijasta našao je svoje mesto i u knjizi o istoriji biciklizma, gde je predstavljen kao zaslužni član reprezentacije i ktitor.

Stanovnici koji koriste gradski prevoz, bicikl ili idu peške dobijaju besplatnu ulaznicu za muzej ili predstavu

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

214 Shares
214 Shares
Share via
Copy link