Magazin Srbija

Đilas: Nije bilo 6. oktobra, ali će biti 4. aprila, „izginućemo“ za Ponoša

djilas-dragan
Foto: N1

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas kaže za N1 da će Zdravko Ponoš biti kandidat za predsednika onog dela Srbije koji želi promenu vlasti.

– Moramo da se dogovorimo šta pričamo naredna dva meseca, želimo da pokažemo da sutra neće biti osvete, nema mržnje. Nije bilo 6. oktobra, ali će biti 4. aprila i sprovodiće ga državne institucije, to je suština, uz lustraciju. Svako će odgovarati za kršenje zakona. Za ovog čoveka ćemo ‘izginuti’ u kampanji, kad sedne na Andrićev venac biće predsednik svih građana Srbije. Vladi će vratiti svaki zakon koji nije dobar za građane. Građani Srbije predsednika biraju neposredno, treba nam čovek koji kad stane uz zastavu i grb učini da se čovek naježi. Trećeg aprila ćemo da slavimo, volju naroda ne smeju da kradu. Imaćemo pokrivena sva mesta, ne igrajte se, ko god je to radio narodu Srbije znate kako je prošao – rekao je on.

Dodaje da Ponoš nije nikakav „NATO general“ kako ga neki mediji oslovljavaju.

– Bio je oficir u ratu protiv NATO, nije kao Vulin bežao da ne ide vojsku, rekao je da Srbija na može u NATO kao što i ne može. Pročitao sam da je topio avione, kako se tope avioni? – rekao je Đilas.

Lider SSP kaže da se veliki broj ljudi već izjasnio i podržao Ponoša kao predsedničkog kandidata.

– Naša procena je da je Ponoš kandidat koji može da ujedini Srbiju, koji je patriota. Podržali su ga Goran Marković, Rodoljub Šabić, Dušan Teodorović, Čedomir Čupić, Vladeta Janković i građani. Broj poruka koje dobijam je orgaman, niko od koalicionih partnera sa kojima smo se dogovorili za izlazak na izbore nije rekao nijednu negativnu reč – kazao je Đilas.

Kaže da je Narodna stranka obaveštena da će Ponoš biti kandidat i da je njegov način bavljenja politikom da ne komentariše navode iz medija.

Dodaje da potpredsednika Narodne partije Miroslava Aleksića iz SSP nisu doživljavali kao predsedničkog kandidata i da ga nisu „merili“.

– Merili smo Ponoša i Mariniku Tepić. Tražimo čoveka koji će biti simbol državnog jedinstva, Aleksića sam uvek video kao poslanika i ministra – rekao je on.

Navodi da je situacija trenutno takva da Srpska napredna stranka i Aleksandar Vučić gube izbore u Beogradu.

– Pokušali su da rentiraju Jankovića, ali on je to odbio, pa su razmišljali o Šapiću, što se tiče Republike tu je 50-50. Vučić još nije saopštio da će biti kandidat za predsednika, vidi da je na granici 50 odsto, zato Dačić može da mu poruči da neće da se kandiduje jer bi ugrozio njegovu pobedu u prvom krugu. Suština je da imamo čoveka koji u 10 uveče u vozu koji stoji poručuje da nemamo oljuštenog pirinča, ali imamo ribe. U tom istom vozu je mašinovođa otišao. Pa naravno da je otišao, zašto bi neko sedeo u vozu koji stoji – ocenjuje Đilas.

Dačić: Neću se kandidovati na izborima, ne želim da ugrozim Vučićevu pobedu

Izvor: N1

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

837 Shares
837 Shares
Share via
Copy link