Uncategorized

Pisac, majstor borilačkih veština i večiti optimista

Jeste li čuli za Dragana Đakonovića, trenera brazilske džijudžice? Ako niste sigurno ste čuli za knjigu proze Ludilo, čiji je autor upravo Dragan. Osnivač, pevač i jedini član originalnog sastava benda Muzika poludelih koji je jedan od najpopularnijih hard core punk bendova u Srbiji, takođe je Dragan, a ako odlazite na seminare o zdravoj vegeterijanskoj ishrani, sreli ste ga i tamo. Ovako bi se ukratko mogao opisati Dragan Đakonović Đakon.

Njegov dan je sve samo ne dosadan, a ljubav prema poeziji, muzici, džijužici i zdravoj ishrani, lako kombinuje.

– Borilačke veštine učio sam u Njujorku. One su zap rave majstore uvek bile povezane sa umetnošću. Pisanje i sviranje me s druge strane opuštaju i otvaraju um. Um i telo treba da rade kao jedno, a kombinacija pomenutih stvari je jedna od najboljih. Brazilsku džijužicu zovu još i nežna umetnost, što je prevod naziva ove veštine – kaže Dragan.

Bend Muzika poludelih nastao je u Vrbasu, a sledeće godine slaviće jubilej – 20 godina postojanja. Dragan kaže da se od hard panka u Srbiji ne može živeti, ali da on i ekipa za muziku žive. Nedavno su zabavljali Novosađane u CK13, gde su imali humanitarni koncert za Enu. Trenutno rade na planovima za koncerte u Novom Sadu, Osijeku i Beču, a Muziku poludelih danas osim Dragana čine Nikola Kovač Kolja, Mane Gluvajić i najmlađi član Nemanja Pavkov.

muzika-poludelih
Fto: privatna arhiva

Svako može da dostigne ono što zaista želi – Draganov je moto ali i poruka. Za njega je pozitivan duh stanje uma.

– Kakvu sliku napraviš sebi kada ujutru ustaneš, tako će ti i biti. To zavisi od osobe do osobe. Mislim da svako može da postigne sve što poželi sa malo organizacije Pozitivan stav je sve što nam treba. Posle su stvari lake i zabavne bez obzira čime se bavili u životu – kaže on.

Sebe ne smatra sportistom, a reč karijera retko upotrebljava. Upravo zbog ovoga džijudžicu je njegov izbor, jer je na mnogo višem nivou od sporta. Iza sebe ima mnoštvo takmičenja, medalja i diploma, za koje kroz smeh kaže da su najmanje nagrade koje dobijate od bilo kog sporta, borilačkih veština ili takmičenja. Ono što je najvažnije jeste da kroz bavljenje fizičkim aktivnostima dobijate zdravlje, mišiće, i zdrav um.

dziju-dzica
Foto: privatna arhiva

Knjigu proze Ludilo napisao je još pre desetak godina, a ona je objavljena pre 3 godine. Sastoji se od kratkih, duhovitih stihova, a ljubav prema pisanju Dragana prati još od osnovne škole. On drži treninge u klubovima u Vrbasu, Novom Sadu i Segedinu, rado govori na raznim seminarima o džijudžici i zdravoj ishrani, a za Luftiku kaže da je najvažnije realno pogledati samog sebe.

– Najbitnija stavka je da realno pogledaš na sebe i to će ti obezbediti da imaš i realnu sliku o svetu. Bežanje od sebe uopšte nije hard core – zaključuje Dragan.

Devojka koja vas trenira kao Adrianu Limu

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
92 Shares
Share via
Copy link