Lifestyle Recepti

Domaći sladoled po receptu Marte Stjuart

Sladoled od nane

U letnjim vrelinama ništa ne osvežava više od nane, a još ako je sladoled od nane u pitanju nema greške. Možda će vam kombinacija izgledati čudno, ali setite se sladoleda od pistaća i ostalih neobičnih kombinacija, probajte ovaj sladoled i uverite se. Za ovu poslasticu potrebna vam je šolja sveže nane, šolja mleka, 2 šolje slatke pavlake, 2 cela veća jajeta i ¾ šolje šećera. Vodeno kupatilo treba da vam je spremno pre nego što počnete sa radom. Sladoled se priprem atako što se prvo nana skuva u vodi dok ne dobijete svetlo zelenu boju. Nana se prebaci u vodeno kupatilo i hladi. Kada se ohladi, ocedi se od viška vode. Mleko i nana se stave u blender i usitnjuju se dok se potpuno ne sjedine. Na srednjoj vatri se zagrevaju sa slatkom pavlakom i povremeno mešaju. Za to vreme se žumanca i šećer umute, sjedine sa smesom prethodno pripremljenom i zajedno kuvaju, oko 8 minuta.  Krem se stavi u ledeno kupatilo i hladi, a potom se hlađenje nastavi i u zamrzivaču.

marta_stjuart_sladoled_nana
marthastewart.com

Milica Popić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link