Lifestyle Recepti

Domaći sladoled po receptu Marte Stjuart

Čokoladni sladoled

Pored 120g čokolade za kuvanje i 100g mlečne čokolade, za ovaj sladoled vam je potrebno još 2,5 litre slatke pavlake, 2 šolje mleka, 8 žumanaca, ¾ šolje šećera i ¼ kašičice morske soli. Slatka pavlak i mleko se zagreju na srednjoj temperaturi oko 2 minute, prekrije se i ostavi da odstoji 30 minuta. Ledeno kupatilo se pripremi i ostavi sa strane dok se sprema smesa od žumanaca, soli i šećera koja se umuti mikserom. Polako uz stalno mućenje se dodaje i prva smesa a nakon toga se opet zagreva na srednjoj jačini. U smesu se na kraju dodaju otopljene čokolade. Ovako pripremljen sladoled se hladi u pripremljenom ledenom vodenom kupatilu. Nakon toga se hladi u zamrzivaču.

marta_stjuart_sladoled_coko
marthastewart.com

Milica Popić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link