ck13-vece-dok-filmova
ck13.org
Dogadjaji Tribine

Dokumentarni filmovi u Omladinskom centru CK13

Veče dokumentarnih filmova dočekaće sve posetioce Omladinskog centra CK13 ovog četvrtka 5. maja od 19 sati. Biće prikazani filmovi Tomaša Rafe, slovačkog umetnika-aktiviste, koji prikazuju stanje na srpsko-hrvatskoj i hrvatsko-slovenačkoj granici, kao i film Filipa Brinka i Marike van der Velden iz Holandije, koji nam predstavlja lične priče nekih od izbeglica koje su došle na grčko ostrvo Lezbos, pored drugih kraćih nezavisnih filmova.

Kao što je to bio slučaj i sa prethodnim događajima u okviru ovog projekta, cilj ovih projekcija je da približi široj publici sudbine osoba koje prelaze veliki, a često i veoma opasan put, do neke od evropskih zemalja gde bi aplicirali za azil.

Događaj će okupiti volontere i aktiviste iz regiona, a projekcije će pratiti otvorena diskusija na temu solidarnosti, odnosno reakcije s namerom da se pokrene razmišljanje o ovim temama, kao i akcija u bilo kom pozitivnom obliku. Događaj se realizuje u okviru projekta „Izbeglička situacija u Evropi 2015“ uz finansijsku podršku Fondacije za otvoreno društvo.

Pogledajte predstavu u Fabrici.

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share