Lifestyle Magazin

Dokazano: Ova pesma umanjuje stres kao nijedna druga

Kako se rešiti stresa, teskobe, napetosti? Jedno od rešenja može biti slušanje muzike, ali ne bilo koje. Novo istraživanje dokazalo je da jedna pesma umanjuje teskobu za čak 65 posto
Ako imate loš dan, pustite muziku koja će vas opustiti i oraspoložiti. Naime, kompanija za neuromarketing Mindlab International sastavila je listu od 10 pesama uz koje će stres, napetost i teskoba nestati, a ispuniće vas osećaj opuštenosti, zadovoljstva i sreće.

Učesnici istraživanja trebali su da reše zahtevne slagalice pritom slušajući muziku. Koristeći podatke zabeležene u senzoru, naučnici su merili promene u ritmu srca, krvnog pritisku i disanju ispitanika. Jedna pesma se posebno istakla po svom opuštajućem učinku, „Weightless“ muzičkog trija Marconi Union. Naime, upravo je ta pesma smanjila osećaj teskobe za čak 65 odsto.

„Weightless“ je delovala toliko opuštajuće da su neke ispitanice osetile pospanost slušajući je zbog čega je naučnici ne preporučuju za slušanje tokom vožnje.
Na osnovu rezultata studije, naučnici su sastavili top listu 10 pesama koje najviše opuštaju:

1. „Weightless“ Marconi Union
2. „Electra“ Airstream
3. „Mellomaniac (Chill Out Mix)“ DJ Shah
4.“ Watermark“ Enya
5. „Strawberry Swing“ Coldplay
6. „Please Don’t Go“ Barcelona
7. „Pure Shores“ All Saints
8. „Someone Like You“ Adele
9. „Canzonetta Sull’aria“ Mozart
10. „We Can Fly“ Rue du Soleil

Osećate da ste pod ogromnim stresom i da nikako ne možete da se opustite? Možda vam pomogne verzija pesme „Weightless“ koja traje skoro 10 sati. Postoje pesme koje vežemo uz određene ljude i događaje i koje bude neka stara sećanja, a 64 odsto žena nazvalo bi bivšeg nakon slušanja ove pesme.

https://www.youtube.com/watch?v=nKsEqFgKhoA

Ovo je najseksepilniji muškarac 2016. godine

zadovoljna

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

165 Shares
165 Shares
Share via
Copy link