novine-stampa-promocija
Izvor: Pixabay ©
Tribine

Događaj od neprocenjivog značaja

U subotu, 12. decembra 2015. od 19 i 30 u Omladinskom centru CK13 održaće se “Događaj od neprocenjivog značaja”. Infoteka CK13 i redakcija studentskog mesečnika „Журналист“ pozivaju vas na promociju decembarskog broja, u okviru koje će biti održana tribina i otvorena diskusija pod nazivom “Događaj od neprocenjivog značaja”.

Učesnici tribine su:
Dinko Gruhonjić, novinar Bete, predsednik NDNV-a
Dragana Pećo, novinarka KRIK-a
Miodrag Sovilj, novinar televizije N1

Moderatorka večeri je Nataša Šaru, novinarka O radija.

Promocija novog „Журналиста“ dobar je povod da zajedno sa gostima razgovaramo o temama koje su u fokusu javnosti poslednjih meseci, ili bi bar trebalo da budu. U Srbiji je u toku privatizacija medija i povlačenje države iz vlasništva nad njima, koje u najmanju ruku izazivaju podeljena mišljenja i kritike. Jedna od takvih tema je i gašenja TANJUGа, o kojoj su novinari „Журналиста“ pisali u novom broju. U njemu su se osvrnuli i na finansijsku netransparentnost Srpske pravoslavne crkve. Bez obzira na to što su crkve i verske zajednice oslobođene plaćanja gotovo svih poreza, crkva ne uspeva da izmiri ni te obaveze dovodeći opštine u težak položaj. Osim toga, svedoci smo tabloidizacije medija i srozavanja svih profesionalnih normi, pa u određenim medijima danas možemo pratiti i državni udar kao reality show.

Da li je priča sa TANJUGom završena i ima li mogućih rešenja, a da novi medijski zakoni ne budu prekršeni zarad nečijih interesa? Ko je nadležan da reaguje na probleme sa crkvom i porezom i da li novinarstvo može da ovaj problem osvetli? I na kraju, kome smeta “jedan jak državni udar”? Odgovore na ova, a i vaša pitanja, pokušaćemo da pronađemo u razgovoru sa gostima tribine.

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share