Srbija Vesti

Novac za doček Nove godine Subotica preusmerava za lečenje dece i stipendije

subotica
Foto: gradsubotica.co.rs

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić doneo je danas (27. decembar), usled nepovoljne epidemiološke situacije, odluku da sredstva iz gradskog budžeta, u ukupnom iznosu od 4,3 miliona dinara, prvobitno namenjena za doček Nove godine na gradskom trgu, budu preusmerena u drugačije svrhe.

Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost, i zato će iznos od 2.900.000 biti preusmeren za studentske stipendije. Ukupan fond za tu namenu za 2022. godinu dostigao je time iznos od 13,3 miliona dinara, čime je omogućeno da, pored već dodeljenih stotinu, bude odobreno dodatnih 28 gradskih stipendija i to za studente koji su ostvarili isti broj bodova kao poslednji sa liste od 100 rangiranih, u Odluci koju je na predlog Komisije doneo Gradonačelnik.

Takođe, deo sredstva, iznos od milion dinara, biće usmeren na Fond za razvoj mladih talenata, te će svih 200 dece i mladih koji su konkurisali i dobiti sredstva namenjena usavršavanju i razvoju svog talenta. Odluka o dodeli sredstava mladim talentima Grada Subotice time je dopunjena sa još stotinu mladih talenata kojima će na ovaj način Grad pomoći.

Treći deo sredstava, u iznosu od 400.000 dinara, usmeren će biti na račun Fondacije za pomoć pri lečenju teško obolele dece i omladine, odnosno za lečenje naše dve male sugrađanke Mile Mikulić i Leone Kovač. Preko ove Fondacije, Grad je za pomoć u lečenju teško obolele dece i omladine u tekućoj 2021.godini pomogao 28-oro dece.

Tekst i foto: gradsubotica.co.rs

Najsiromašnija srpska opština plaća 1.800.000 dinara Miroslavu Iliću za novogodišnji koncert

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

568 Shares
568 Shares
Share via
Copy link