Magazin

Đuka, biser broj 7895: Konoplja industrijska, Vučiće uvlače u priču da bi ih pobili u revoluciji

Nikad u životu ga video nije, dok se sve ovo nije dogodilo, dok Aleksić nije počeo da iznosi laži, nikad nije ni čuo za njega, niti mu oči video – izjavio je jutros poslanik SNS, Vladimir Đukanović, gostujući na TV Happy, a govoreći o aferi Jovanjica i vezi Aleksandra Vučića i Predraga Koluvije, dodavši da se u Jovanjici „gajila industrijska konoplja“.

– Na Jovanjici se gajila isključivo gajila industrijska konoplja po dozvolama ministarstva poljoprivrede. Ti ljudi su bili, odnosno sam Koluvija je bio izvoznik.

Imao je 12 izvoza pre nego što se sve ovo dogodilo, sa sve carinskim deklaracijama, pečatima… Najnormalnije je vršio prodaju svojih proizvoda licenciranim kupcima gde je sve to mogao da prodaje.

Ima dobrog dela ovde i stranog faktora umešanog u sve ovo, koji je očigledno sa jednim delom Ministarstva unutrašnjih poslova osmislio čitavu ovu svinjariju i našli su ljude koji će to sve da izmisle – rekao je Đukanović.

konoplja-jovanjica
Izmišljena konoplja, foto: MUP/Printscreen

Nakon toga je rekao da „Vučić nikada nije video Koluviju dok nije pokrenuta afera“, a na pitanje voditeljke Jovane Jeremić zašto je onda došlo do povezivanja, Đuka je imao veoma inventivni odgovor:

– Zato što je poenta da se na neki način porodica predsednika Vučića kriminalizuje. Onda imate alibi da uradite šta god hoćete sa Vučićem i njegovom porodicom. Možete da ih pobijete jednog dana u nekoj revoluciji, da ih linčujete, streljate… To se permanentno radi, vrlo ciljano, vrlo svesno – kaže Đukanović.

On je izjavio da odgovorno tvrdi da ljudi, koji su na optuženičkoj klupi u prvom i drugom postupku, nemaju veze ni sa čim, prenosi Direktno.

Podsetimo, 20. januara Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, na sednici veća održanoj 12. januara 2021. godine, donelo je „rešenje o potvrđivanju optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta protiv okrivljenog Predraga Koluvije i drugih, zbog izvršenja krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 5 u vezi stava 2 KZ i dr.“

„Ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnog dela koje im se optužnicom stavlja na teret, odnosno da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju“, piše u saopštenju Višeg suda.

Blistava odbrana vlasnika Jovanjice: Specijalci čuvali paradajz od Romkinje s decom

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

33 Shares
Share via
Copy link