Magazin

Brat devojke koju je Đorđe pekao peglom: Dobio je šta je zaslužio

Đorđe Lacković osuđen je na 6 godina zatvora zbog nanošenja telesnih povreda svojoj nekadašnjoj devojci Ivani Filipović.

Porodica Ivane Filipović nije prisustvovala izricanju presude Đorđu Lackoviću u Osnovnom sudu u Novom Sadu, po optužnici za nasilje u porodici i nanošenje teških telesnih povreda.

Kako je objavljeno, sud je Đorđa za oba krivična dela, za koja ga je tužilaštvo teretilo nakon što je u martu prošle godine pretukao svoju devojku Ivanu Filipović, osudio na jedinstvnu kaznu zatvora u trajanju 6 godina, što su Ivanini roditelji i brat saznali neposredno po izricanju presude.

– Otkako se sve dogodilo, dok je trajala istraga, kao i tokom suđenja, mi se nismo izjašnjavali, pa ne znam ni šta bih sada rekao. Njega je teretila i država i mi smo sve prepustili tužilaštvu. Danas je sud izrekao kaznu, ali još nije sve gotovo. Kako je nama rečeno, tužilaštvo nije zadovoljno presudom i tražiće veću kaznu – kaže Ivanin otac Dragan.

ivana-djordje
Đorđe i Ivana

Tokom suđenja, u martu ove godine Ivana se pridružila tužilaštvu u krivičnom gonjenju, a po okončanju suđenja, kako navodi njen otac, pokrenuće parnični postupak za naknadu štete.

– Traume, psihičke i fizičke bolove koje je Ivana preživela dok je dobijala batine ne mogu se naplatiti. Nikada nisam preuveličavao stvari, niti bilo šta javno govorio protiv Đorđa i njegove porodice, ali to što je uradio na sve nas je ostavilo trajne posledice, a na Ivanu najviše. Meni će biti teško dok sam živ zbog svega što je moja ćerka preživela. Ona više nije isto dete kao ranije, i možda psihički i fizički nikada neće ni biti. Niko me ne može u suprotno ubediti jer dobro poznajem svoje dete – dodao je Ivanin otac.

Rođeni brat Ivan Filipović, koji se trenutno nalazi na privremenom radu u Austriji rekao je za Telegraf.rs da je “iskreno zadovoljan izrečenom kaznom”.

– Đorđe je dobio što je zaslužio zato što je nasrnuo na Ivanu i mislim da se naša porodica neće žaliti na visinu kazne. Verujem da je ovakve presuda opomena svim nasilnicima koji treba dobro da razmisle pre nego što se usude da pshički i fizički nasrnu na žene – kaže Ivanin brat.

Đorđe je Ivanu pekao peglom i polomio rebra, a sada kaže da mu je bila „samo devojka“

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentara

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

153 Shares
153 Shares
Share via
Copy link