Magazin Novi Sad

Panonski mornar će uvek biti blizu svog Dunava i salutirati Limancima (FOTO)

Na Limanu 2, u Fruškogorskoj ulici u Novom Sadu, u toku je završna faza izrade murala posvećenog nedavno preminulom kantautoru Đorđu Balaševiću.

Mural se nalazi u Fruškogorskoj ulici kod broja 30, a na izradi istog radi grafički umetnik Uroš Štrboja.

Štrboja je kratko istakao da mu je drago što je upravo on angažovan za izradu murala.

djole-printscreen
Printscreen

Ovog umetnika angažovao je vlasnik obližnjeg kafića “Biciklana” Ivan Arpaš, inače veliki poštovalac lika i dela “Panonskog mornara”

Milica Dragomirović iz “Biciklane” za 021.rs kaže da je mural od velikog značaja za čitav kolektiv ovog kafea, ali i čitavog kvarta.

Balasevic-biciklana
Biciklana

“Na ideju je došao naš vlasnik Ivan Arpaš, a ona se rodila dan nakon ispraćaja Balaševića na Keju. On je angažovao Uroša koji je inače grafički umetnik.

Balašević je od velikog značaja za naš celokupan kolektiv, a kao lokal koji se nalazi u blizini Dunava drago nam je da je mural koji je posvećen ‘Panonskom mornaru’ napravljen baš u našem prolazu.”

djole-printscreen
Foto: Printscreen

Ona dodaje i da je njihova inicijativa naišla na podršku komšija i građana iz njihovog kvarta.

“Mural predstavlja krunu na našu ljubav prema njemu kao umetniku, a komšije i stanovnici Novog Sada pružili su nam potpunu podršku”, zaključuje Milica.

Izrada murala je još jedan u nizu gestova kojima su Novosađani u poslednjih nedelju dana iskazali poštovanje i odali počast Đorđu Balaševiću koji je preminuo prošlog petka, piše portal 021.rs.

U pesmama, u sećanjima, u svakom kamenu Novog Sada živeće jedan i neponovljivi naš Đorđe Balašević

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
499 Shares
499 Shares
Share via
Copy link