Magazin

Ultimatum Đokoviću: Bez vakcine nećeš na AO, poručio premijer Australije

nole-djokovic
Foto: Kena Betancur / AFP / Profimedia

U australijskoj državi Viktorija od pre nekoliko dana vakcinacija je obavezna. U ponedeljak je tamošnji premijer jasno rekao da Novak Đoković neće moći da učestvuje na Australijan openu ukoliko ne bude vakcinisan.

Viktorija je donela zakon po kome svi zaposleni, a to uključuje i profesionalne sportiste, sve koji na neki način rade na organizaciji i održavanju profesionalnih sportskih događaja i sve članove ekipa brodkastera tih događaja moraju da budu vakcinisani.

Rok za primanje prve doze je 15. oktobar, rok za primanje druge doze je 26. novembar.

Ako u prvom momentu nije bilo jasno kako će se to odraziti na održavanje Australijan opena i da li će taj zakon važiti za igrače i igračice koji bi došli na turnir, sada dileme više nema.

Premijer Den Endrjus veoma jasno je poručio najboljem teniseru sveta, osvajaču 20 gren slem titula i devetostrukom šampionu Australijan opena da bez vakcine neće moći da dođe u Melburn.

Nije važno kolika ste zvezda. Bez vakcine nema učešća na turniru.

„Te titiule te neće zaštititi. Jedina titula koja će te zaštititi je da možeš da kažeš da si primio prvu dozu i da si primio drugu dozu“, poručio je premijer Endrjus, a prenosi N1.

Da li je Srbija za 30 godina svetu ponudila išta osim vrhunskog sporta?

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

271 Shares
271 Shares
Share via
Copy link