Magazin Srbija

Đokoviću odbijen ulazak u Australiju, srpski teniser na carini čeka odluku

djokovic

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sleteo je danas popodne u Melburn usred žestoke reakcije na odluku da mu se odobri medicinsko izuzeće od vakcinacije protiv Covid-19, što mu omogućava da se takmiči na Australijan openu kasnije ovog meseca.

Međutim, nakon vanredne zabune sa zahtevom za vizu Novaku Đokoviću je odbijen ulazak u Australiju.

Novak je stigao na aerodrom Tulamarin oko 13:30 po našem vremenu, ali mu ulazak u Australiju nije odobren.

Đokovićev tim aplicirao je za pogrešnu vizu, koja ne podržava medicinsko izuzeće za vakcinaciju.

Granična patrola kontaktirala je vladu Viktorije, koja je dala medicinsko izuzeće Novaku, kako bi im zatražili pismeni zahtev da puste Đokovića.

Oni su to odbili i nisu podržali zahtev, pa se sada čeka konačna odluka.

Reagovao je i Skot Morison, premijer Australije.

– U slučaju nedovoljno dobrih dokaza, onda ga nećemo tretirati drugačije od bilo koga drugog – i vratiće se prvim sledećim avionom kući. Neće biti specijalnih pravila za Novaka Đokovića – poručio je premijer Australije.

Dvadesetostruki šampion na grend slem turnirima bi sada trebalo ponovo da aplicira za vizu.

Pitanje je da li će mu i to biti odobreno, s obzirom na to da je ministarka u državi Viktorija Džala Pulford, na Tviteru objavila da ih je Federalna vlada pitala da li će podržati aplikaciju Novaka Đokovića da uđe u Australiju.

Ona je na to dodala kako prvom reketu sveta neće izdati vizu kako bi učestvovao na Australijan openu.

– Uvek smo bili jasni u vezi sa dve stvari: odobravanje viza je stvar Federalne vlade, a medicinska izuzeća su stvar za doktore – rekla je Pulford.

The Age javio da je vlada države Viktorije odbila noćašnji zahtev granične službe da odobri vizu za Novaka Đokovića nekoliko sati pre nego što je sleteo u Melburn, nakon što je otkriveno da je Đokovićev tim predao pogrešnu vrstu vize.

Zaista deluje neverovatno, ali tek kada je najbolji teniser sveta krenuo na put odlučili su da se oglase zvaničnici Vlade Komonvelta, koji sada žele da zabrane Srbinu ulazak u zemlju.

Naš teniser se trenutno nalazi na granici i čeka da se razmrsi situacija sa njegovom vizom i da mu se odobri ulazak u zemlju. Šta će biti do kraja, još uvek je neizvesno.

Australijanci ljuti zbog medicinskog izuzeća za Đokovića, sumnjaju u retku bolest najboljeg tenisera sveta

Stefan Savkić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

98 Shares
Share via
Copy link