Beograd Vesti

Obnovljeni Đinđićev mural nije poživeo ni 12 sati pre nego što je ponovo uništen

Demokratska stranka najoštrije je danas osudila ponovno uništavanje murala posvećenog premijeru Srbije Zoranu Đinđiću, koji su juče obnovili članovi i aktivisti stranke, a koji je krasio Plato kod Filozofskog fakulteta nepunih 12 sati.

U saopštenju demokrata se ocenjuje da uništavanje murala s likom Zorana Đinđića u samom centru Beograda “u najmanju ruku predstavlja akt vandalizma i političkog ekstremizma”.

Demokratska stranka zahteva od policije da u najkraćem roku otkrije ko je to uradio i spreči dalje izgrede.

– DS je bio i ostao motor promena u Srbiji i jasno je da vandali ne mogu toliko puta da unište mural koliko ga mi možemo puta obnoviti i da demokrate neće odustati od borbe za građane Srbije. Mrak koji služi za ovakve aktivnosti najgušći je pred svitanje koje je blizu – saopštila je Demokratska stranka, a prenosi Blic.

Očigledno je da atmosfera straha, linča i nasilja koju propagira režim Aleksandra Vučića, inspririsala pojedine ekstremiste da krenu u obračun sa svim simbolima progresa i napretka.

Ako imamo u vidu ko kontroliše ekstremiste u Srbiji, nije teško zaključiti u čije ime je i izvršeno ovo gnusno delo. Međutim, uprkos svemu, ideje Zorana Đinđića nemoguće je uništiti.

Ubistvom Đinđića vratila se struktura iz devedesetih: U Srbiji život pojedinca vredi tek nakon smrti

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


38 Shares
Share via
Copy link