Beograd Vesti

Obnovljeni Đinđićev mural nije poživeo ni 12 sati pre nego što je ponovo uništen

djindjic mural unisten
Foto: ds.org.rs

Demokratska stranka najoštrije je danas osudila ponovno uništavanje murala posvećenog premijeru Srbije Zoranu Đinđiću, koji su juče obnovili članovi i aktivisti stranke, a koji je krasio Plato kod Filozofskog fakulteta nepunih 12 sati.

U saopštenju demokrata se ocenjuje da uništavanje murala s likom Zorana Đinđića u samom centru Beograda “u najmanju ruku predstavlja akt vandalizma i političkog ekstremizma”.

Demokratska stranka zahteva od policije da u najkraćem roku otkrije ko je to uradio i spreči dalje izgrede.

– DS je bio i ostao motor promena u Srbiji i jasno je da vandali ne mogu toliko puta da unište mural koliko ga mi možemo puta obnoviti i da demokrate neće odustati od borbe za građane Srbije. Mrak koji služi za ovakve aktivnosti najgušći je pred svitanje koje je blizu – saopštila je Demokratska stranka, a prenosi Blic.

Očigledno je da atmosfera straha, linča i nasilja koju propagira režim Aleksandra Vučića, inspririsala pojedine ekstremiste da krenu u obračun sa svim simbolima progresa i napretka.

Ako imamo u vidu ko kontroliše ekstremiste u Srbiji, nije teško zaključiti u čije ime je i izvršeno ovo gnusno delo. Međutim, uprkos svemu, ideje Zorana Đinđića nemoguće je uništiti.

Ubistvom Đinđića vratila se struktura iz devedesetih: U Srbiji život pojedinca vredi tek nakon smrti

OGLAS

PARTNERI SAJTA


24 Shares
Share via
Copy link