Magazin Srbija

Hrkalović tvrdila da je za naprednjake Ajnšajn, sad iz zatvora moli za oprost i poručuje Vučiću da je on genije

hrkalovic vučič
Foto: Printskrin

Advokat Sead Spahović, branilac Dijane Hrkalović, bivše državne sekretarke Ministarstva unutrašnjih poslova, izjavio je se ona čak i u zatvoru ponaša kao „vojnik partije“ i da veruje da je Vučić Genije.

Ona i sada, kazao je Spahović u intervjuu za nedeljnik „Vreme“, veruje bezgranično (Aleksandru) Vučiću i (Nebojši) Stefanoviću i ne dozvoljava da se bilo šta loše kaže za njih dvojicu, ili za Srpsku naprednu stranku (SNS).

– Hrkalović misli da je Vučić genije, a da je ona greškom, ili zbog pritisaka iz inostranstva uhapšena. Nema te sile koja će Dijanu da natera da kaže bilo šta protiv vlasti – rekao je Spahović.

Branilac Dijane Hrkalović smatra da ona nema nikakve veze s grupom Veljka Belivuka.

-Ako postoje dokazi o njenoj vezi s Belivukom, zašto ona nije optužena za neko krivično delo iz organizovanog kriminala već za trgovinu uticajem? Njena krivica za teška krivična dela se insinuira u medijima i od strane pojedinih političara, ali se ne nudi nijedan dokaz – kazao je Spahović.

Dodao je da Hrkalović već dve godine nije u policiji i zapitao se ko je u tom periodu štitio Belivuka, „a znamo šta su oni radili u tom periodu“.

Branilac bivše državne sekretarke smatra da postoje brojne nepoznanice oko hapšenja Veljka Belivuka.

– Hoćete da kažete da je država odjednom saznala, posle tri godine, da oni svakog dana ubijaju ljude? Da se pre toga nije za to znalo? To je odjedanput neko otkrio? Ko je to otkrio i kako? Tvrdim da je Belivuk uhapšen na osnovu vanprocesne odluke. Nemam ništa protiv, ali nikad nije rečeno zašto je do toga došlo niti kada se za delovanje grupe saznalo – istakao je advokat Spahović za nedeljnik „Vreme“.

Specijalni sud odredio je Dijani Hrkalović 15. oktobra pritvor do 30 dana pod sumnjom da je izvršila krivično delo trgovine uticajem u slučaju likvidicije karatiste Vlastimira Miloševića u Ulici 27. marta, u Beogradu, poznatog kao „ubistvo na šinama“, koje se dogodilo krajem januara 2017. godine.

Prema navodima krivične prijave koja je podneta protiv nje, ona se tereti da je izdavala nezakonite naloge bivšem šefu Službe za specijalne istražne metode (SSIM) Dejanu Milenkoviću Bagziju, koja je on kasnije prenosio policijskim inspektorima, svedocima u ovoj istrazi.

Ipak, nije uvek tako mislila. Hrkalović je pre ulaska u SNS bila zapažena studenkinja Katedre za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu, a njene kolege su 2012. bile šokirane činjenicom da je postala deo vladajuće garniture.

– Kada se jednom pojavila na fakultetu na nekim konsultacijama, pojedine kolege nisu mogle da a da je ne pitaju, otkud ona u redovima SNS i pride još u MUP, s obzirom da to ne priliči njenom obrazovanju i odnosu koji nesumnjivo gaji prema naučnom radu. Odgovorila je nešto u stilu: „Ma šta me briga, ja sam tamo za sve njih Ajnštajn, mogu da im radim šta god hoću“, na šta su svi dodatno ostali zapanjeni – ispričao je sagovornik portala Nova.

Ako kažem sve što znam mnogi će na robiju: Dijana Hrkalović preti i iz zatvora

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

557 Shares
557 Shares
Share via
Copy link