Magazin

Dijana Hrkalović promenila ime bežeći od Škaljaraca, Belivuk ga tetovirao na grudima

boginja mafije
Printscreen / collage

Boginja mafije i prva riba podzemlja samo su neki od nadimaka koji se dodeljeni nekadašnjoj državnoj sektretarki u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijani Hrkalović nakon što je uhapšena zbog sumnji da je prikrivale dokaze za ubistvo Vlastimira Miloševića 2017. godine u centru Beograda. Njega je u pravoj uličnoj poteri pištoljem usmrtio maskirani mušakarac, a DNK tragovi na mestu zločina otkrili su da je mogući izvršilac lično Veljko Belivuk.

Ovo ubistvo rešavao je sada pokojni inspektor Dejan Jović, a dokazi su misteriozno nestajali iz istrage, za šta je glavnoosumnjičena Dijana Hrkalović.

Ona je, nakon povlačenja iz MUP-a zbog navodno „opake bolesti“, promenila ime i dokumenta. Dijana Hrkalović preko noći postala je Nika Rina, da bi nakon određenog perioda ponovo vratila svoje pravo ime.

Ona je to uradila, kako se sumnja, iz straha za svoj život, odnosno od osvete škaljarskog klana, pošto su Belivuk i Miljković radili za suparnički tabor – “kavčane”. Ime je promenila nakon odlaska iz policije 19. jula 2019. godine u Opštini Zvezdara gde je praktično sebi obezbedila novi indetitet.

Hrkalović je sebi dala novo ime po grčkoj boginji pobede Niki, a prezime je uzela po Totu Rini, jednom od najvećih sicilijanskih mafijaša svih vremena. Inače, Toto Rina, zvani Zver, bio je prvi šef zloglasne mafijaške organizacije Koza nostre i na duši je nosio nebrojene živote. Umro je u 86. godini u zatvoru u Italiji i važio je za jednog od najsvirepijih mafijaša, zbog čega je i dobio nadimak Zver.

Kombinaciju imena Nika i Rina, mnogi su preveli kao “Boginja Mafije”.

Inače, Veljko Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja na grudima ima tetovažu Nike, grčke boginje pobede.

Ovo ime Hrkalović je koristila naredna četiri meseca, da bi krajem novembra 2019. godine vratila svoje „staro“ lično ime – Dijana Hrkalović u opštini Voždovac.

Ali osim imena i prezimena, bivša državna sekretarka je menjala i izgled i mesto boravišta. Ona je čak nekoliko puta menjala neke od ličnih podataka. Na interfonu zgrade gde je živela do hapšenja, u ulici Vojvode Stepe u Beogradu, čak nije bilo ni prezimena.

Istraga koja se vodi protiv nje utvrdiće da li je to radila iz zabave ili kako bi zavarala pripadnike “škaljarskog klana” jer su svi sumnjali da sarađuje sa kavčanima.

– Poznato je da se bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović nekoliko nedelja posle ubistva Vladimira Popovića, jednog od ključnih ljudi Luke Bojovića u Beogradu, sklonila u Izrael iz straha za svoju bezbednost. U Tel Avivu je bila 45 dana, nakon čega se iznenada vratila u Beograd, i to zato što se plašila da bi članovi škaljarskog klana mogli da udare na njenu porodicu. Jedna o teorija zbog kojih je bila u Izrealu jeste da je otišla po skupoceni lek – objašnjava izvor Blica blizak slučaju.

Zanimljivo da je u vreme tog putovanja ona još uvek bila na poziciji državnog sekretara MUP-a.

Instagram preobraženje

Istovremeno, Dijana Hrkalović je što se izgleda tiče prešla put od grube devojke sa ljubičastom kosom, preko blajhane plavuše do dosta nežnijeg stila, ali i napumpanih usta.

Dijana Hrkalović se svojim preobražajem šepurila na Instagramu. Ali više nije bila zakopčana do grla i neupadljivo obučena. Sada je bukvalno sve prštalo od boja – žuta, ružičasta, narandžasta… Najčešće u haljini bez rukava ili čak u šorcu i majicama na bretele. U jednom takvom izdanju, jarkožutom, bila je i na proslavi svog 34. rođendana, o čemu je obavestila svet putem Instagrama, uslikana sa tortom u obliku srca i buketom belih ruža.

U pritvoru sa nekoliko cimerki

I tu nisu sve zanimljivosti o ovoj ženi. Kada je izlazila iz stana, uvek su je čekala i pratila dvojica, trojica momaka. Ko ih je finasirao još nije poznato, niti zbog čega je sa sobom uvek vodila obezbeđenje.

Dijana Hrkalović je privedena zbog osnovane sumnje da je uklanjala dokaze na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta u Beogradu. Na saslušanju u Tužilaštvu ona je negirala sve što joj se stavlja na teret. Njoj je određen pritvor do 30 dana. Nalazi se u pritvoru u Centralnom zatvoru sa nekoliko žena. Za sada je posećuju jedino advokati.

Hrkalović je rođena 1987. godine u Beogradu. Osnovne i master studije psihologije završila je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a nakon toga upisala doktorske studije psihologije na istom fakultetu. Doktorsku disertaciju odbranila je 2020. godine. Zanimnjivo je to da je, Hrkalovićka sa 16 godina počela da piše svoj kriminalistički roman baziran na “Kumu”…

Ko je bio Toto Rina

Salvatore Rina (87) poznat i kao Toto Rina bio je jedan od najopasnijih šefova u istoriji sicilijanske mafije, a umro je u zatvorskoj bolnici u Italiji 2007. godine. Rina je bio jedan od najozloglašenijih mafijaša koji je zbog svoje surovosti dobio nadimak “Zver”. Odgovoran je za najmanje 150 ubistava, a ubijao je čak i decu.

Naručio je otmicu dečaka (13) kako bi sprečio njegovog oca da oda policiji tajne mafije. Dečak je na kraju zadavljen, a njegovo mrtvo telo su rastopili u kiselini. Kad su neki od mafijaša odlučili da sarađuju sa pravosuđem i postanu svedoci, on je za odmazdu naručio ubistvo 11 njihovih rođaka. Kada je postao prvi čovek mafije naručio je ubistvo sudije Đovanija Falkonea koji se žestoko borio protiv mafije.

O njemu je snimljena odlična krimi serija “Il capo dei capi” koja prati njegov uspon od sicilijanskog siromašnog dečaka do jednog od najopasnijih kriminalaca u istoriji.

Dijana Hrkalović žrtva sopstvenih reči: Više nema zaštićenih

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

57 Shares
Share via
Copy link