Dogadjaji Festivali

Deveti Cinema City od 25. juna do 2. jula

Deveto izdanje Cinema City festivala održaće se od 25. juna do 2. jula, u Limanskom parku i Kineskoj četvrti. Festival donosi širok i nesvakidašnji filmski izbor predstavljen kroz pažljivo osmišljene filmske selekcije, a u subotu 25. juna, otvoriće ga nastup popularnog zagrebačkog benda Jinx. Film “Dnevnik mašinovođe”, višestruko nagrađivanog reditelja Miloša Radovića, u kome jednu od glavnih uloga tumači Lazar Ristovski će zvanično zatvoriti festival u subotu, 2. jula u 21 sat, a publika će posle toga moći da uživa u nastupu Ramba Amadeusa.

Popularna selekcija Planet Rock, koja svake godine izaziva veliko interesovanje publike zahvaljujući odličnom odabiru muzičkih filmova, na ovogodišnjem Cinema City festivalu, donosi nam omiljena ostvarenja publike svetskih festivala, višestruko nagrađivanje filmove i svedočanstva o stranim i domaćim muzičkim legendama. U selekciji Nacionalna klasa biće prikazano 11 najboljih filmova dok selekcija Up to 10.000 Bucks – koja na ovogodišnji festival donosi 29 raznovrsnih ostvarenja, odabranih od čak 500 prijavljenih filmova.

cinema_city
Izvor: cinemacity.org

Cinema City publici predstavlja gran-pri dobitnika ovogodišnjeg BELDOCS festivala, fenomenalno ostvarenje Druga linija, autora Nenada Miloševića. Druga linija donosi nam priču o novosadskoj neoavangardi iz sedamdesetih godina prošlog veka, kao delu svetskih umetničkih tokova, koja je srušena surovom intervencijom državnog aparata. Kao i do sada, očekuje nas nesvakidašnji filmski izbor, kakav publika nema priliku da vidi na uobičajnim bioskopskim repetoarima. Program je baziran na promociji prvih i drugih filmskih ostvarenja i mladih filmskih talenata, kao i na odličnom muzičkom programu iz našeg okruženja – koji nam donosi nastup sjajnih Jinxa na otvoranju festivala 25. juna.

Dnevna ulaznica košta 250 dinara, dok je ulaznica za sve programe festivala 950 dinara. Karta uz koju ćete moći da rezervišete svoje mesto na svakoj projekciji staje 1450 dinara.

Spisak filmova pogledajte na sledećoj strani.

 

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
Share via
Copy link