Srbija Vesti

Šok odbrana Belivuka i Miljkovića: Bunker je Vulinov, tamo je uzgajao drogu, a mašina za meso podmetnuta

belivuk-miljkovic
Belivuk i Miljković/Printscreen

Današnje (7. septembar) pripremno ročište na suđenju klana Veljka Belivuka obeležila su izlaganja odbrane dvojice vođa, Belivuka i Miljkovića.

Dok je veliki šef bio miran i jasan da nije počio ništa od onoga što mu se stavlja na teret, njegov najverniji prijatelj je izneo šokantne detalje.

Jedan od vođa krimi-grupe, Miljković, izneo je niz optužbi na račun ministra policije Aleksandra Vulina.

– Bunker je Vulinov, on je tu uzgajao marihuanu, kao što je to radio u „Jovanjici“. On je napunio mašinu DNK tragovima. I pronađeno oružje je Vulinovo, pa predlažemo da bude svedok i da imamo suočenje ovde – rekao je Miljković.

Zasad nije poznato o kom se bunkeru radi i da li je reč o onome na Partizanom stadionu, koji su okrivljeni koristili kao „bazu“. Sa druge strane, nije najjasnije ni kako je tamo bilo moguće uzgajanje opojne droge.

Vulina je najpre pomenuo Belivuk, rekavši da je mašina za mlevenje mesa, a u kojoj su prema tvrdnjama tužilaštva okrivljeni mleli žrtve, naknadno doneta u vikendicu u Ritopeku.

– Mašina je tri do četiri puta veća od dimenzija vrata te prostorije gde tužilac tvrdi da je ona pronađena. Ne može da prođe kroz taj otvor i tu nije pronađena nego je doneta. DNK je mogao da donese bilo ko i da podmetne. Danima su se tamo šetkali forenzičari i ministar Vulin se slikao. Zato tražim da sud pribavi predmet poznat kao „ubistvo na šinama“, pa da vidite šta se tamo radilo sa DNK tragovima. Zamislite šta se tek u ovom slučaju radi – rekao je Belivuk.

On je, prilikom svog izlaganja, pomenuo i ministarku pravde Maju Popović.

– Mi ćemo dokazati našu nevinost, iako nas je ministarka pravde javno osudila na smrtnu kaznu. Ispravila se tek kasnije, kada su joj skrenuli pažnju na to što je rekla. Psihologija kaže da svako živo biće ide linijom manjeg otpora. Svedoci saradnici su prisiljeni da lažu, vođeni su u izolaciju navodno zbog Kovida. Svedocima su pretili prilikom privođenja i saslušanja, a optuženi Šejić je u SBPOK dobio udarce u stomak – rekao je Belivuk.

Vođe kriminalne grupe se tu nisu zaustavile, već su nastavile da iznose šokantne tvrdnje.

– Da li je logično da se tri meseca pretresa 150 kvadrata i niko ne može da pronađe tajni prolaz u garaži? Nije utvrđeno ko je doneo oružje iz vojske u Ritopek i kada – rekao je Miljković, a potom dodao:

– Evo, kod sebe imam optužnicu iz Crne Gore gde smo optuženi za tri ubistva i to u isto vreme kada srpsko tužilaštvo tvrdi da smo vršili krivična dela. To su isti datumi, pa vas pitam da li smo mogli da se teleportujemo?

Miljković, zvani Mare Mesar, se nije tu zaustavio u nameri da pokuša da skine krivicu sa sebe.

– Sve ove žrtve, kako ih naziva tužilaštvo, nisu bili studenti teologije, nego su se bavili prodajom droge. I nisu oni bombone da ih stavimo u džep i odnesemo u Ritopek. Šta je za to vreme radila policija? Oni su uzimali meni i Velji DNK i pustili nas, ali o tome ću više pričati na glavnom pretresu – rekao je on.

Kako saznajemo, okrivljeni se još uvek nisu izjašnjavali o drugoj optužnici, koja se odnosi na još dva ubistva – Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića.

Podsetimo, kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića uhapšena je početkom februara prošle godine u velikoj akciji MUP i BIA. Terete se za teška krivična dela, među kojima su i brutalne likvidacije.

Glavni aduti tužilaštva protiv ove krimi grupe su okrivljeni saradnici – Nikola Spasojević, Bojan Hrvatin i Srđan Lalić. Oni su, u zamenu za blaže kazne, odlučili da progovore o zločinima koje su činili.

Izvor: Nova

Evo kako se čuvaju svedoci saradnici protiv Velje Nevolje

306 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap