Magazin Srbija

Denis je 7 meseci u komi, spas postoji – za operaciju potrebno 60.000 €

denis-milovanovic2
Printscreen/Youtube/TvCentar

Denis Milovanović (23), veb-dizajner iz Sedlara kod Svilajnca je prošle godine na Vidovdan zajedno sa drugarima doživeo tešku saobraćajnu nesreću, kada je automobil sleteo sa puta i udario u bedem.

Denis je od svih najteže povređen i od tada se nalazi u komi.

Majka ne gubi nadu da će se njen njen sin probuditi iz sedmomesečne kome i nastaviti život tamo gde je zaustavljen.

Porodica je skoro saznala da Denis može na operaciju mozga, a za intervenciju, lečenje u državnoj bolnici Dubrava u Zagrebu i rehabilitaciju potrebno je oko 60.000 evra.

– Koliko god da ima dece, roditelja boli ako im se nešto dogodi. A, kada imate sina jedinca i saznate da je doživeo saobraćajnu nesreću, da možda neće da preživi, a potom da je u teškoj komi, i sami uđete u neko komatozno stanje.

Sruši vam se tvrđava koju ste gradili i ugasi svetlost koja vas je obasjavala. Iz dana u dan ležete i ustajate samo s jednom mišlju, da se probudi iz kome. A ništa ne možete da uradite – kazala je Tanja Mihailović, majka Denisa Milovanovića.

Denisovi roditelji nadu grade na saznanju da njihov sin može da se probudi iz kome ukoliko se uradi intervencija na mozgu i ugradi mu se stimulator u moždano tkivo.

Profesor dr Tihomir Ilić, jedan od najboljih neurologa u Srbiji, uputio ih je na dr Darka Hudija i dr Marinu Raguž iz Zagreba.

Posle neurološkog pretraživanja i analiza, rečeno im je da je Denis dobar kandidat za tu intervenciju, pogotovu što je iz stanja duboke ušao u srednju komu.

Prema predračunu koji je dobila iz zagrebačke bolnice, samo za stimulator im je potrebno 20.000 evra.

Tanja procenjuje da će ukupno, računajući troškove operacije i rehabilitacije, biti potrebno oko 60.000 evra.

Ljudi dobre volje, koji žele da pomognu da se Denis probudi iz kome, pomoć mogu da uplate na žiro-račun 325-9300500237646-44 na ime Tanje Mihailović.

denis-milovanovic-budi-huma
Foto: Budi human

Izvor: Novosti.rs

Preminuo mladi režiser za čije su lečenje građani Srbije mesecima prikupljali novac

220 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap