Magazin Srbija

Deki iz Inđije je najveći gurman Srbije, pojede 100 ćevapa i 120 kugli sladoleda

Foto; Printscreen/Gastromaratonac

Deki iz Inđije je veliki gurman, veliki čika od 177 kg, jedan od najvećih mogućih gostiju koje možete pozvati. Rekorder je u jedenju kugli sladoleda. Jednom prilikom pojeo je 100 ćevapa bez ikakvih poteškoća. Kako u šali za sebe kaže, na rođuse i proslave ga zovu, uglavnom, samo jednom. Koga briga, važno da je has dobar.

Donosimo vam priču o Dejanu iz Inđije. Mnogi govore da je omiljeni gost restorana i kafana, ne samo u tom gradu, već u celoj Srbiji. Gde on jede, zna se, tu je zagarantovano dobra klopa. Sigurno ne morate stidljivo da kljuckate kao golupčići, već hedonistički uživajte u obroku.

Toliko je veliki sladokusac da zimi uvek sa sobom nosi dodatno “naoružanje”:

– U zimskom periodu u unutrašnjem džepu jakne nosim kašiku ali ne običnu već onu za vađenje sarmi. Ona je trostruko veća od obične. Njom jedem čorbe, pasulj. Tu mi je zahvat jak. Kod ove normalne kašike, koju zovem dijetalna, se mnogo umaram od mahanja – ispričao je on.

Navodi da drži rekord u jedenju kugli sladoleda.

– Pojeo sam tog dana picu, a ona bila ljuta. Ne volim kad se oljutim pa sam onda jeo sladoled da ugasim požar. Pojeo sam 120 kugli sladoleda. Kad sam pojeo 80 gazda je došao a zaposleni pokazuju prstom na mene:

– Šta je bilo, upitao ih je gazda.

– Ovaj pojeo 80 kugli sladoleda, kažu zaposleni.

– Pa, je l’ platio?

– Jeste, odgovaraju oni.

– U čemu je onda problem? – zaključio je vlasnik poslastičarnice.

Deki prepričava da ga je nakon toga kuća domaćinski počastila.

– E onda im je gazda rekao da mogu da jedem dalje koliko god mogu na račun kuće. Nisam mogao mnogo, pa sam pojeo samo još 40 – skroman je on.

Tvrdi da je razlog što može toliko da pojede taj što jede natenane, bez prekida.

– Jedem polako, slažem. Ne pravim pauze. Ako napravim pauzu onda je kraj – otkriva on u emisiji “Gastromaratonac”.

Voli da se našali na svoj račun pa tako kaže da je rado viđen gost samo jednom.

– Mene samo jednom zovu na rođendane i slavlja. Negde kad idem prvi put u goste onda pre toga pojedem sendvič, da se ne osramotim – ispričao je Deki u šaljivom tonu.

Drugari ga odmila i kroz šalu zovu “Beba King Konga” i “Kameleon”, jer jednim okom gleda u prazno a drugim u tanjir.

– Jednim okom gledam u kupus, a jedem meso – zaključuje Deki.

Da li ima neki “Pera Ždera” koji sme da mu izađe na crtu?

Cela emisija o Dekiju sa YouTube kanala Gastromaratonac:

Ne jedite luk uz ćevape, mleveno meso je sumnjivo, a ugostitelji sole da bi se više popilo

Čitajte Luftiku na Google vestima

Stefan Savkić

komentara

Klikni da objaviš komentar

1.8K Share
1.8K Share
Share via
Copy link