Horoskop Lifestyle

Dejvid Bouvi, jedan od najpoznatijih Jarčeva, dobio sazvežđe

Dejvid Bouvi, nedavno preminuli pevač, dobio je svoje sazvežđe. Simboličan dom pop ikone, smešten među 88 drugih sazvežđa. Ovaj omaž nastao je u saradnji belgijske radiostanice Studio Brussels i Javne opservatorije MIRA.

Bouvi je, između ostalog, bio poznat i po hitovima “Starman”, “Space Oddity”, “Life on Mars?” i “Hallo Spaceboy”, pa je sasvim jasno da je univerzum predstavljao veliku inspiraciju muzičkoj legendi. Filip Molet iz MIRA-e objasnio je malo detaljnije proces odabira zvezda:

– Nije bilo lako odrediti odgovarajuće zvezde. Dovodeći ih u vezi sa Bouvijevim albumima, odabrali smo sedam zvezda, među kojima su Sigma Libre, Spika, (alfa Device), Zeta Kentauri, SAA 204 132 i Beta Sigma Oktantis Trianguli Australis – u blizini Marsa. Ovo sazvežđe identična je kopija Bouvijeve munje koja se pojavljuje na koricama albuma ‘Aladdin Sane’ i zabeleženo je tačno u vreme njegove smrti – rekao je Molet.

dejvid-bovi-horoskop-jarac
Flickr.com

Dejvid Bouvi je rođen 8. januara 1947. u Brixtonu u Engleskoj. Uprkos njegovim upadljivim i kičastim nastupima kao Ziggy Stardust sedamdesetih godina, David Bowie je po prirodi konzervativni Jarac sa čak tri planetarna aspekta u tom opreznom znaku. U podznaku je Lav željan pažnje, što verovatno objašnjava činjenicu da je sklon javnim nastupima. Njegova muzika, koja je trajala pet decenija, dokazuje njegove izrazite kvalitete. Bouvi je do smrti bio posvećen radu, što znači da još nije bio spreman da se odrekne pažnje javnosti.

dejvid-bouvi-astro
digitaltrends.com

Britanski rok muzičar Dejvid Bouvi je 8. januara proslavio 69. rođendan, uz objavljeni novi album “Black Star”, posle tri godine pauze. Živeo je još 6 dana.

Novi, 28. album umetnika ima sedam pesama, ukupnog trajanja 45 minuta. Pesme imaju komponente džeza i ritam sekcije poput nemačkog benda Kraftverk, začetnika elektronske muzike.

Izvor: B92/Tportal.hr

Jarac horoskop za 2016: Godina procvata!

14 Shares
Share via
Copy link