Magazin Novi Sad

Novosađanka, majka petoro dece, odbijena za dečiji dodatak jer ih je rodila PREVIŠE

planinarenje-deca

Novosađanka Violeta Sremac je pre nekoliko dana na svom FB profilu podelila informaciju kako je odbijena za dobijanje dečijeg dodatka za svoje peto dete, jer je, kako stoji u Rešenju Gradske uprave, ona rodila previše dece.

Dečiji dodatak
Foto: Violeta Sremac FB

– Podnosilac zahteva Sremac Violeta nema pravo na dečiji dodatak zbog: Dete J.S. nema pravo na dečiji dodatak jer je red rođenja u porodici veći od propisane granice – piše u Rešenju Uprave za dodatak na decu u Novom Sadu.

Violetin najstariji sin završava gimnaziju u Novom Sadu sa odličnim uspehom. Najmlađe dete, za koje je tražen sporni dodatak, ima pet godina. Suprug i ona su zaposleni, ali, kako kažu, imaju skromna primanja.

– Živi smo, zdravi, skromni i zadovoljni sa onim što imamo. Sposobni smo da zaradimo deci za ono što je potrebno. Za dodatak sam konkurisala jer imam pravo na pomoć od države, pa makar ono bilo u iznosu jedne igračke, to je moje pravo – rekla je Violeta za Luftiku dodavši da je bila potpuno iznenađena rešenjem koje dobila.

–  U državi gde drastično pada natalitet, gde se navodno vlasti bore da se situacija popravi, gde se apeluje i navodno donose mere za porast nataliteta i suzbijanje  bele kuge, ta ista vlast propisuje “limit” o broju rođene dece u porodici – dodala je ona.

Razočarana je zbog ovakvog odnosa države prema roditeljima sa petoro i više dece i poručuje da iako je iznos dodatka mali, postoje porodice kojima je on preko potreban.

– Ne znam šta bih rekla na ovo… Ponoviću stav jedne majke koja ima šestoro dece, a koji je ostavio veliki utisak na mene. “Rodila sam šestoro dece, sama ću ih odgajati bez ičije pomoći, ali nemoj da mi ih država sutra potražuje kad joj ustreba!” – zaključila je Violeta u izjavi za naš portal.

Deca se smetnjama u razvoju u Novom Sadu čekaju na rešenje statusa svojih ličnih pratioca

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


730 Shares
730 Shares
Share via
Copy link