nova-godina-vatromet-novi-sad
© Aleksandar Milutinović
Dogadjaji Vesti Novi Sad

Decembar – mesec kulture i slavlja u Novom Sadu

Kraj godine služi za svođenje računa, precrtavanje postignutih ciljeva i smišljanje novih, a naš grad obećava ludu zabavu i pregršt zanimljivih događaja i manifestacija. Zato smo pisali posebno o 5 razloga da posetite Novi Sad tokom praznika. Od zabava za najmlađe, preko gastronomskih manifestacija do najvećih žurki, decembar je mesec kulture i slavlja. Donosimo vam 10 događaja koje ne smete propustiti poslednjeg meseca 2017. godine.

NS Winter Fest

Kad: 1-30.12, Gde: Trg slobode

NS Winter Fest je zimski festival koji se održava na glavnom gradskom trgu. Svojim raznovrsnim programima upotpunjuje prazničnu atmosferu u kojoj uživaju podjednako i Novosađani i njihovi gosti. U desetak kućica izloženi su piće, hrana, suveniri, novogodišnji ukrasi, Winter Fest šolje iz kojih se konzumiraju topli napici. Posetioci imaju priliku da se provozaju centrom grada u „novogodišnjem fijakeru“.

novi-sad-fijaker-2018

Svake večeri u 18 sati počinje muzički program nastupom dece iz novosadskih osnovnih škola u „Raspevanoj jelci“ – instalaciji u obliku novogodišnje jelke. Zatim, sledi koncert nekog od novosadskih orkestara i bendova – od klasične do pop i rok muzike, između 19 i 20 časova. Kraj večernjeg programa pripada novosadskim DJ-evima koji muziku puštaju do 22 časa. U ograđenom delu građani mogu da kupe jelke sa busenom ili da ostave prilog u dobrotvorne svrhe kupovinom novogodišnjih ukrasa.

Nastavak na sledećoj strani…

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Aleksandra Aleksić

Aleksandra Aleksić

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš