Beograd Magazin

Dečak 4. razreda nije bio seksualno zlostavljan, u pitanju je neslana šala

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević dao je danas vanrednu izjavu povodom navodnog slučaja seksualnog zlostavljanja u beogradskoj Osnovnoj školi “Karađorđe”, a koji je juče u velikoj meri uzmirio srpsku javnost.

Ministar Šarčević tom prilikom je izjavio:

“Nije bilo seksualnog zlostavljanja dečaka P.M. od strane vršnjaka u Osnovnoj školi ”Karadjordje” na Voždovcu.”

On je naglasio da je reč o ”neslanoj šali” vršnjaka, ali da nikako nije bilo namere seksualnog zlostavljanja niti se to dogodilo.

”Medjutim, nedopustivo je da bilo kom detetu bude neprijatno, a da mu se vršnjaci smeju. Oni će biti ukoreni zbog toga”, rekao je Šarčević novinarima u Beogradu.

Ministar kaže i da je slučaj prijavljen policiji i da su to učinili i roditelji, ali i škola i da su timovi koje je poslalo Ministarstvo završili posao.

”Dobio sam kompletan izveštaj tima koji se bavi nasiljem i koji je bio u školi, i šta je škola preduzela pošto se radi o maloj deci”, rekao je Šarčević i dodao da će u toj školi biti pojačan pedagoški rad, kao i rad u grupama.

Ministar je kazao i da se privatno raspitao o slučaju u OŠ ”Karađorđe” i da je saznao da se deca u tom odeljenju ”igraju” na taj način i da je u tome dečak, koji je ovog puta bio žrtva, ranije imao drugu ulogu.

Prema nezvaničnim informacijama, dečaku P.M. su pukle pantalone, a onda su ga vršnjaci grančicama bockali kroz rupu na pantalonam i smejali mu se.

Nikada nije bilo teže biti otac maloletnog deteta u Srbiji nego u doba Jale i Bube

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
100 Shares
100 Shares
Share via
Copy link