kraljica-ljubica
dkcns
Dogadjaji Radionice

Deca: Radionica posvećena kneginji Ljubici Obrenović

Kreativna radionica za decu pod nazivom „3u1 – ponosna, hrabra i vredna kneginja Ljubica Obrenović“ održava se u subotu 12. marta od 11 do 13 sati u Dečijem kulturnom centru. Ovo je druga edukativno-kreativna radionica u DKCNS iz ciklusa „Mudre i uzorne srpske princeze, vladarke i majke“.

Kako je izgledao život u Srbiji u 19. veku? Ko je bila žena srpskog kneza Miloša Obrenovića? Saznajte sve o njenom životu, ali i o putu koji je Srbija prošla od robovanja pod turskom vlašću do slobode i samostalnosti.  U kreativnom delu učesnici radionice će praviti bajader ( deo srpske odeće iz 19. veka). Radionica obuhvata uzrast od 5 do 12 godina, jednako je interesantna i dečacima, a vodi je autorka Jovana Kulauzov Reba.

Prva edukativno-kreativna radionica iz ovog ciklusa bavila se caricom Milicom, a treća će biti posvećena kraljici Mariji. Stroge i samosvesne, mudre i plemenite vladarke, uzorne supruge i majke, strasne političarke – srpske princeze bile su inspiracija autorki Jovani Kulauzov Reba da na edukativan i zabavan način otvori riznicu najzanimljivijih priča i anegdota i skine veo tajni sa ovih izuzetnih žena vladarki iz naše prošlosti.

Prijave za radionicu su obavezne na telefon 063 521 123 (sms: ime i prezime deteta i uzrast). Dečiji kulturni centar nalazi se u Ive Lole Ribara 6.

Još zanimljivih radionica potražite ovde.

 

Luftika

Share Tweet Share Share Follow