Ciklus kreativnih radionica u martu u Galeriji Matice srpske posvećen je porodici i osobama koje najviše volimo. Kroz tri radionice na koje će mališani povesti nekog od članova svoje porodice, razgovaraćemo o našim bakama i dekama, o 8. martu prazniku žena, kao i o prijateljstvu i ljubavi između braće i sestara. Prva radionica se održava 5. marta od 11 do 12.30 sati i posvećena je priči o bakama i dekama.

Prva radionica održaće se pod sloganom “Čika Jova o bakama i dekama”. Posmatrajući portret Jovana Jovanovića Zmaja u stalnoj postavci Galerije i čitajući njegove pesme uz pomoć svog „odraslog para“ mališani će se upoznati sa stvaralaštvom čika Jove Zmaja, kao i sa značajem koji imaju bake i deke u odrastanju dece. Pesmice poput „Deda i unuka“ i „Stara baka“ pokrenuće razgovor o najmudrijim članovima naše porodice i na zanimljiv način približiti deci ovu životnu dob. Uz pomoć svog para mališani će imati zadatak da nacrtaju i napišu svoju pesmicu ili da ilustruju neku čika Jovinu.

Radionice su osmišljene sa željom da se putem umetničkih dela mališani upoznaju sa temom porodice nekada i sad, kao i da ih podstaknemo na razmišljanje o njenoj važnosti. Takođe, želimo da uključimo i druge članove porodice da aktivno učestvuju u radionicama i tako na jedan nov i drugačiji način provedu svoje slobodno vreme sa decom.

Kreativna radionica povodom 8. marta održaće se u subotu 12. marta pod nazivom “Mame – naše heroine”, a 19. marta sve posetioce očekuje priča o članovima porodice s kojima su najbliskiji “Seke i bate kroz muzej nas prate”.

Radionice se održavaju svake subote od 11.00 do 12.30 sati, a namenjene su deci uzrasta od 5 do 11 godina. U kreiranje i realizaciju radionica uključen je stručni tim: kustosi-edukatori, saradnici iz oblasti pedagogije i studenti sa Odseka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Pogledajte gde se ove subote priča o kraljicama.

Lajkujte stranicu Luftika i prvi pročitajte nove tekstove ↴

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here