kriticna-masa-getel
Dogadjaji Tribine

Debata „BAJS SAD, Novi Sad-biciklistički grad“ u Tribini mladih

Debata pod nazivom „BAJS SAD, Novi Sad-biciklistički grad“ održava se u utorak 10. maja u 18 sati u Tribini mladih, a pričaće se o biciklizmu kao sredstvu sportske rekreacije i transporta, ali i kao načinu razmišljanja. Ovo druženje je jedna sesija „Zelene debate“ – forme susretanja stručne i laičke javnosti, institucionalnih i vaninstitucionalnih zainteresovanih strana, na teme iz oblasti kulture urbanog življenja.

U čemu je praktična suština projekta „Novi Sad – zdrav grad“ i da li je moguća njegova puna realizacija u postojećim finansijskim uslovima i delimično devastiranom urbanom ambijentu? Gde se biciklisti prepoznaju u okvirima zdravog grada i zašto su se samoorganizovali? Sve su to pitanja na koja će učesnici pokušati da ponude jasne i efikasne odgovore.

Razgovaraće psiholog Dragica Jovišević, arhitekta i urbanista Biljana Pavlović i Vladimir Mrkajić, naučni radnik i aktivista. Dobar primer građanskog samoorganizovanja i delotvornog aktivizma je Novosadska Kritična masa, koju će predstaviti Agneš Ćurčić Asodi. Kao i uvek, na kraju će organizatori uputiti javne zahteve i predloge nadležnima, sa ciljem da se utiče na odluke na lokalnom nivou ali i na zakonska rešenja, kojima se preuzima odgovornost za sveukupan održivi razvoj društvene zajednice. Autor i moderator debate je Danilo Koprivica.

Pogledajte operu „Knez Ivo od Semberije“

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share