Balkan Vesti

Ako se ubistvo moga Davida ne reši, uzimam pravdu u svoje ruke!

davor dragicevic
Foto: T. S./Klix.ba

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, stigao je juče (27. mart) iz Banje Luke u Sarajevo, te je postavio šator ispred Tužilaštva Bosne i Hercegovine, gde će ostati sve do intenziviranja rada ove institucije na slučaju „David Dragičević“.

Tokom obraćanja medijima, Dragičević je naveo kako se slučaj „David Dragičević“, ali i „Dženan Memić“ konačno moraju rešiti.

– Ako oni umešani u ubistvo Davida ostanu na slobodi u Banjoj Luci, ubiće mog brata i njegovu decu i sve ljude koji nas podržavaju. Zato se ovaj slučaj mora rešiti. Dokazi postoje – poručio je Dragičević.

Poručio je kako svi oni koji su umešani u ubistvo Davida ne spavaju godinama.

– Oni ne spavaju već četiri godine. Znaju ko sam ja, znaju moje namere i znaju sve. Ako se ne reši legalno, ja ću uzeti pravdu u svoju ruke, a žrtava će biti previše. Oko za oko, zub za zub – ističe Dragičević.

Iz organizacije „Pravda za Davida“ su naglasili kako je ovaj dan velika bruka za državu Bosnu i Hercegovinu.

– Smatram da je ovaj dan bruka i sramota za BiH. Predmet je u Tužilaštvu gotovo godinu, a ne vidimo nikakav pomak. Očekivali smo da će učiniti i napraviti konkretno, ali čini se da ništa ne rade. Bojimo se da zapravo nikakvog napretka u istrazi neće biti i da će biti isti epilog kao u slučaju Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci. Sramota je da je država BiH dozvolila da Davor Dragičević dođe ovdje sa šatorom – izjavio je Ozren Perduv.

Naglašavaju kako razumeju Davorov potez.

– Razumemo što se odlučio za ovaj potez jer ne zna šta da više uradi. Ne vidimo smisao više svega ovoga. Podržavamo Davora i zaista smo tužni, razočarani u Tužilaštvo BiH. Tih sastanaka je bio dosta i sve im je rečeno. Navodno se daje neko ohrabrenje da će biti pomaka u istrazi, ali nažalost sve te informacije smo dobijali i u Banjoj Luci pa smo vieli kako je završilo – dodao je.

Na kraju, poručili su kako je Davorovo strpljenje pri kraju.

– Oprosta i zaborava nema. Strpljenje je pri kraju, a kada bude potpuno iscrpljeno onda to više neće biti mirno i dostojanstveno. Kada prestane biti to, to će biti kraj svega, a niko se tome ne nada. Nažalost, stvari idu u tom smeru. Pozivam Tužilaštvo da konačno nešto učine i da stave tačku na priču i za Davida i za Dženana. Oni to mogu uraditi, dokazi postoje i to znamo mi i oni – zaključili su iz grupe „Pravda za Davida“.

Izvor: Klix

Dodik tužio oca stradalog Davida Dragičevića, NIN i Ringijer

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

10 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap