Balkan Vesti

Davor Dragičević: Imam dokaze da su naša deca brutalno ubijena, iza svega je politika

Otac preminulog mladića iz Banjaluke, Davida Dragičevića, izjavio je za da sve nade polaže u Tužilaštvo BiH, kao i da postoje dokazi u vezi sa ubistvom njegovog sina.

“Potez je sada na Tužilaštvu, da preuzme predmet Davida Dragičevića i da se vodi kao organizovani kriminal. Ja sam podneo prijavu protiv 13 lica koji su učestvovali u slučaju ubistva Davida”, rekao je Davor Dragičević, a preneo portal Nova.

“Mi posedujemo dokaze da su naša deca brutalno ubijena i da iza ovih slučajeva stoji politika. U oba entiteta“, rekao je on povezujući slučaj njegov sina sa slučajem Dženana Memića, mladića koji je stradao 2016. godine u Sarajevu.

Poručio je da “dokazi govore vlastitim jezikom“.

“Tužilaštvo mora da radi, ponavljam, dokazi govore vlastitim jezikom. A imamo više dokaza da je u pitanju ubistvo. Po našim saznanjima, Tužilaštvo BiH mora da preuzme adekvatnu istragu. Ako oni ne preuzmu, ja se nemam čemu nadati. Tužilaštvo RS vodi montiranu istragu kao i vrh MUP-a, a skupština je stala u zaštitu ubica mog deteta. Moje sve nade su upućene prema Tužilaštvu BiH. Nadam se da će imati snagu, volja im ne treba jer su svi dokazi tu. Ovo će biti ili krah institucija ili neki novi početak za državu i vladavinu prava“.

Poručio je da nakon otkrivanja imena ubica i nalogodavaca, ništa neće biti isto.

“Samim sudskim procesom i otkrivanjem ubica i nalogodavaca ništa više neće biti isto. Nadam se da će narod tada shvatiti gde žive i ko su vlasti oko njih“, rekao je Dragičević.

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

10 Shares
Share via
Copy link