Vesti

Modnom kreatoru Darku Kostiću nanogica 12 meseci zbog polnog uznemiravanja maloletnika

Darko-Kostic-Foto-Vesna-Lalic-Nova
Foto: Vesna Lalic/Nova

Modni kreator Darko Kostić osuđen je danas u Trećem osnovnom sudu u Beogradu na godinu dana kućnog zatvora zbog nedozvoljenog polnog uznemiravanja maloletnika i posedovanja narkotika.

Kostić je osuđen je za posedovanje leka rivotril i za nedozvoljeno polno uznemiravanje maloletnika, dok je za dva krivična dela, među kojima je i polno uznemiravanje jedne punoletne osobe, oslobođen.

Odbrana Darka Kostića najavila je žalbu na presudu.

Podsetimo, modnom kreatoru Darku Kostiću sudilo se za polno uznemiravanje dvojice mladića, od kojih je jedan maloletan. Sem toga, kreator se teretio i za omogućavanje uživanje narkotika. Za ovo delo je oslobođen.

Kostić je uhapšen u junu 2018. nakon što je maloletni L. J. (15) prijavio policiji da je pokušao da ga napastvuje.

Maloletnik je tvrdio da ga je Kostić namamio u svoj stan kako bi mu dao novac za fotografije, ali da mu je potom u piće sipao preparat za potenciju. Ipak, on je, kako je tvrdio, uspeo da pobegne iz stana.

Ovaj tinejdžer je na saslušanju kod tužioca govorio gotovo tri sata, a u samom iskazu L. J. je pričao o lascivnim porukama koje mu je Kostić slao te o događaju koji je prethodio hapšenju.

Advokat Dimitrije Ilić, koji zastupa Kostića, najavio je da će se žaliti na presudu, piše Blic.

– Smatramo da ovakva odluka ne može da opstane, imajući u vidu sve što smo tokom postupka videli i čuli. Nadamo se da će biti oslobođen po žalbi. Darko je zatečen. Smatra da je ovo plod nameštaljke ljudi koji su želeli da steknu slavu preko njega – rekao je advokat Ilić.

Novosađaninu 5 godina zatvora zbog pokušaja silovanja

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link