Srbija

Darija Kisić „opalila šamar“ ženama koje se žale na obroke u porodilištima: „Možda nije ukusno, ali je izbalansirano“

kisic-darija
Foto: Tanjug

Ministarka za brigu o porodici i demografiji, Darija Kisić, tokom skupštinske rasprave opalila je šamar srpskim trudnicama i objasnila im kako su obroci koje dobijaju u porodilištu izbalansirani, iako možda ne deluju ukusno.

Ministarka se tako usprotivila zdravom razumu i problemu o kojem javnost u Srbiji bruji godinama – ishrana u porodilištima mora da bude kvalitetnija i pre svega obilnija.

Naime, lider „Dveri“ Boško Obradović pokazao je fotografiju obroka koje trudnice u Srbiji dobijaju u bolnici. Ipak, na snimku sa sednice, koju je direktno prenosio RTS ne možete da vidite kadar sa fotografijama obroka o kojima je pričao poslanik Obradović, pošto je u tom trenutku promenjen kadar i umesto krupnog kadra obroka vidi se cela sala.

Usledio je odgovor ministarke za rad Darije Kisić koja tvrdi da je reč o izbalansiranom obroku.

– Koliko god vam to ne izgledalo ukusno. Znate, komad sira – to je zbog kalcijuma, jaje – zbog L proteina, cvekla – zbog potencijalne anemije, kazala je Kisićeva, a nije ni trepnula.

Kao da nas sve pravi ludima, ignoriše sve komentare i fotografije obroka iz srpskih porodilišta koje godinama izazivaju bes i ljutnju građana Srbije.

Ministarku moramo i da podsetimo na utiske jedne Srpkinje, inačke doktorke, Marije Ristić, koja se porodila u Nemačkoj.

– Hrana je definitivno ostavila najveći utisak – na poslužavniku nema čega nije bilo, a kako Marija ističe, sve je toplo i sveže pripremljeno.

obroci porodilište nemačka
Foto: Privatna arhiva

Mogla sam i da pijem i da jedem od bolničke hrane šta god sam htela. Njihova hrana zaista ne može da se poredi sa hranom kakva je u srpskim bolnicama. Doživljavala sam je kao da je restoranska jer je sve bilo jako bogato i ukusno. Voda, čaj, sok, kafa, sve sam mogla da biram, oduševljena je Marija.

Izvor: Nova.rs

Spisak za porodilište: Ulošci, pelene, 500€ u trudnoći i još 150 na porođaju

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link